Ak Partili Meclis Üyelerinden Tanju Özcan’a “Teşekkür”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 26 Eylül’de yapılan CHP YDK toplantısında ihraç edilmesinin ardından ilk belediye meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında söz alan Tanju Özcan partisinden neden ihraç edildiğini açıkladı.

Meclis toplantısında söz alan Belediye Başkanı Tanju Özcan “parti yönetiminin kendisini HDP istediği için ihraç ettiğini” belirtti. Tanju Özcan’ın bu açıklamalarından sonra Ak Parti Belediye Grup Başkan Vekili Uğur Akbay söz aldı.

Tanju Özcan’a “Teşekkür Ederiz”

Tanju Özcan’ın HDP istediği için CHP’nin kendisini ihraç ettiğini belirtmesi üzerine söz alarak kürsüye çıkan Ak Parti Belediye Grup Başkan Vekili Uğur Akbay “Sayın başkan kendisi ile ilgili bir açıklama yaptı. Burada kendisine aslında bu itirafından dolayı teşekkür etmek istiyorum. CHP ile HDP arasındaki ittifakın deşifresini bu mecliste duymuş olduk. Ben bu itirafınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki meclis toplantılarının sükunet içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Ak Partili Uğur Akbay’ın sözlerine CHP Meclis Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu ve Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdiler.

Ne Olmuştu? CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Mayıs ayı meclis toplantısında Ak Partili kadın meclis üyesine karşı gayri ahlaki sözleri kamuoyunda tepki ve gösterilere neden olmuş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak yüksek disiplin kuruluna sevk edilmişti. 26 Eylülde toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu Tanju Özcan’ı bir yıllığına partiden ihraç etmişti.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir