Arzu Aydın’dan Açıklama Geldi

Çakmaklar Mahallesi’ndeki krizde sona gelinirken, Bolu Belediye Başkanlığı, detaylı inceleme yapıldığını, Mahalle Muhtarı İsmail Candan ile görüşülerek yolun açılmasına herhangi bir engel bulunmadığını aktardı. Belediye’den yapılan açıklamanın ardından Çakmaklar Mahallesi halkı ile aynı safta mücadele eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın sosyal medya hesabın açıklamada bulundu.

Çakmaklar Mahallesi mezarlığının etrafındaki duvarların sökülmesi ve mezarlığın içinden yol geçmesi için çalışma başlatan Bolu Belediyesi ekipleri ile Çakmaklar Mahallesi halkı ayaklanarak ile karşı karşıya gelmişti. Mahalle halkı kepçelerin ve kamyonların önüne geçerek yol açılmasına engel olmaya çalıştı. Mahalle Muhtarı İsmail Candan, “Buradan yol geçmesine müsaade etmeyeceğiz” diyerek tepki göstermişti.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve bir çok AK Partili de olay yerine giderek Çakmaklar Mahallesi halkı ile aynı safta durmuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile bir araya gelen Çakmaklar Mahallesi Muhtarı İsmail Candan ortak noktayı buldu. Yapılan görüşmelerin ardından Bolu Belediyesi kamuoyu bilgilendirmesi yayınladı.

Yayınlanan bilgilendirmede mezarlığın yeniden incelendiği ve yol geçmesi için herhangi bir engelin olmadığı ve Çakmaklar Mahallesi Muhtarı İsmail Candan ile de görüşülerek ortak bir paydada buluşulduğu aktarıldı.

Çakmaklar Mahallesi halkı ile aynı safta duran ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile bir tartışma yaşayan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın yolun açılacağının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

İşte Arzu Aydın’ın açıklamaları:

“Bolu Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın büyük bir kısmına katılıyor, hemşerilerimiz ile uzlaşma zemini buldukları için teşekkür ediyoruz.

Çakmaklar Mezarlığı’ndaki temel mesele zaten yolun açılmasını engellemek değil, aksine mezarlığın tekraren detaylı incelemesini sağlamaktı.

Mahalle sakinlerinin çağrısı üzerine geldiğimiz ilk anda da ifade ettiğimiz gibi amacımızın siyasi polemik oluşturmak olmadığı o anda canlı yayın yapan bir çok yerel basınımızca kayıt altına alınmış ve hemşerilerimiz ile paylaşılmıştır.

Nitekim geldiğimiz noktada Muhtarımız ve mahalle sakinleri ile aynı dili konuşuyor olmamız sonuç vermiş 2 kez detaylı inceleme yapıldığı Bolu Belediye Başkanlığı tarafından açıkça ifade edilmiştir.

Basit eylemlerin, engellemelerin ve şov girişimlerinin kimin işi olduğunu her kesimden hemşerimizin zaten bildiğini ifade ediyor: meseleyi manipüle ederek siyasi rant devşirdiğimizi iddia edenleri kınıyor; yazıklar olsun diyor ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

1 Yorum

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Ahmet Akbaş
Ahmet Akbaş
Ziyaretçi
12 Mayıs 2022 7:59 19:59

Sanki ilk defa mezarlıktan yol geciriliyormuş gibi millet şov peşinde..Aynı mezarlıktan 70 li 80 li yıllarda Çakmaklar yolu açıldı,üstüne Öksüz tekke camii yapıldı,hatta yıllar önce bir kısmına Atıcılar sitesi yapıldı..Bunu Çakmaklar MH. Eskileri bilir..Nasıl yapılacağının usulü vardır.. Yeni yol mahalle sakinlerine hayırlı olsun..

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir