Attığı Tweet Elinde Patladı!

Sakarya’da işlenen cinayet sonrasında Suriye uyruklu arkadaşıyla birlikte kaçan katil zanlısı yolda otostop yapan Suriye uyruklu yabancıları da araca aldı. Ancak olayla hiçbir alakası olmayan Suriyelilerle ilgili olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Suriyeli mafya iş üstünde yakalandı” diye tweet attı. Cinayet olayına diğer Suriyelilerin karışması halinde polisin hepsi hakkında yasal işlem yapacağını belirten bir yetkili ise, “Suriyelilerin olayla hiçbir bağlantısı yok. Onlar sadece araca otostopla binmişler” dedi.

NE OLMUŞTU

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan 47 yaşındaki Abdulvahit Uygar, geçen 26 Nisan günü iftar saati işyerinden çıktı. Kendisi gibi eğitimci olan eşinin bulunduğu araca yürüyen Uygar’ın yanına öz kardeşi Mehmet Zülküf U. geldi. Aralarındaki alacak-verecek nedeniyle husumet olan iki kardeş tartışmaya başladı. Tartışma sırasında katil zanlısı araçtan aldığı pompalı tüfekle ağabeyine ateş açtı. Göğsünden ve sırtından vurulan Uygar hastanede can verdi. Arkadaşından ödünç aldığı araçla kaçan zanlı, bu aracı Erenler İlçesi’nde terk etti.

AKILLILIK YAPTI

Katil zanlısı Mehmet Zülküf U. bu kez Suriye uyruklu Ş.E. ile birlikte 34 KV 62** plakalı araçla Bolu yönüne doğru kaçmaya başladı. TEM Otoyolu’nda kaçan ikili kendilerince akıllı davranıp yolda otostop yapan Suriye uyruklu yabancıları da araca aldı. Yaşanan cinayet olayı sonrasında ise Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya talimatıyla birlikte Asayiş Şube Müdürü Serkan Kızılay’ın başında bulunduğu ekip firarı katil zanlısı Mehmet Zülküf U.’nun yakalanması için çalışma başlattı.

PLAKADAN ARAÇ TESPİT EDİLDİ

Olay sırasında arkadaşından ödünç aldığı aracı suç aletiyle birlikte Erenler İlçesi’nde bırakan Mehmet Zülküf U.’nun başka bir araçla kaçtığını Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tespit etti. Erenler’de bırakan ilk aracın çevresindeki MOBESE ve çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, zanlının içinde olduğu 2. aracın plakası tespit etti. Bu tespitle birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü çevre illerdeki emniyet müdürlüklerini uyardı. TEM Otoyolu Ankara istikametine seyir halinde bulunan 34 KV 62** plakalı araç TEM Otoyolu’nun Yukarısoku mevkiinde durdurdu.

GÖÇ İDARESİNE SEVK EDİLDİLER

Araçta bulunan cinayet zanlısı Mehmet Zülküf U. ile birlikte şahsın kaçmasına yardım eden Ş.E. ve yabancı uyruklu şahıslar enselendi. Bolu’da enselenen Mehmet Zülküf U., Ş.E. ve yabancı uyruklu şahıslar emniyette ön sorguya alındı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektiflerinden oluşan bir ekip kardeşine sıktığı ileri sürülen Mehmet Zülküf U. ile arkadaşı Ş.E.’yi Bolu ekiplerinden teslim aldı. Sakarya’ya getirilen ikili Asayiş Şube Müdürlüğü’nde çapraz sorguya alındı. Bolu’da yakalanan otostopçu yabancı uyruklular ise Bolu’da Göç İdaresi’ne sevk edildi.

“SURİYELİ MAFYASI İŞ ÜSTÜNDE!”

Sakarya’da şok etkisi yaratan cinayetin ardından CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise sosyal medya hesabından “Suriyeli mafyası iş üstünde yakalandı” başlıklı bir paylaşımda bulundu. Sığınmacılara karşı çıkışlarıyla adından söz ettiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Twitter hesabından “Suriyeli mafyası iş üstünde yakalandı. Sakarya’da işlenen bir cinayetle ilgili 5’i Suriyeli 6 şüpheli an itibarıyla Bolu’da yakayı ele verdi. Maalesef öngörülerimiz gerçekleşmeye başladı. Ayrıntılar geliyor…” ifadeleriyle tweet attı.

ÖZCAN’IN TWEETİ BOŞA DÜŞTÜ

CHP’li Başkan Tanju Özcan’ın yaptığı paylaşım ise tepki çekti. Yaşanan cinayet olayı sonrasında görgü tanıkları, kamera kayıtları, zanlı ifadelerinde Suriyelilerin olayla hiçbir ilgisi olmadığını, bir tek aracı kullanan Ş.E. isimli şahsın katil zanlısı Mehmet Zülküf U.’yu tanıdığı kayıtlara geçti. Cinayet olayına diğer Suriyelilerin karışması halinde polisin hepsi hakkında yasal işlem yapacağını belirten bir yetkili ise, “Olaydan sonra zanlının birlikte kaçtığı Ş.E. isimli şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ancak diğer Suriyelilerin olayla hiçbir bağlantısı yok. Onlar sadece araca otostopla binmişler” dedi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir