Bolu Belediye Meclisi’nde Bir İlk

Bolu Valisi Ahmet Ümit Bolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1’nci Oturumuna katıldı. Bolu Belediyesinde nisan ayında gerçekleşen olağanüstü toplantıda Gazipaşa İlkokulunun arazisinin, okul alanı olarak 10 yıllığına Bolu Valiliğine tahsis edilmesi reddedildi. Konuyla ilgili Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1’inci Oturumunda konuşarak, belediye meclis üyelerine seslendi. Ümit, yeni okulun yapılabilmesi için hazırlıkların tamamlandığını, Belediye Meclisinin adım atması gerektiğine vurgu yaptı.

Bolu Belediye Meclisinde bir ilk yaşandı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1’nci Oturumuna katıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile yan yana oturan Ümit, oturumu Belediye Başkan koltuğundan takip etti. Bolu Belediyesinde nisan ayında gerçekleşen olağanüstü toplantıda Gazipaşa İlkokulunun arazisinin, okul alanı olarak 10 yıllığına Bolu Valiliğine tahsis edilmesi reddedildi. Konuyla ilgili Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1’inci Oturumunda konuştu.

“EĞİTİM SİYASET ÜSTÜ BİR GERÇEKTİR”

Eğitimin siyaset üstü olduğunu aktaran Ümit, okul alanı için Milli Eğitim Bakanı ile görüşüldüğünü ve gerekli izinlerin alındığını belirterek, “Eğitim siyaset üstü bir gerçektir. Eğitimi siyasi hesaplaşma konusu yapmak öncesinde çocuklarımıza, sonrasında öğretmenlerimize sonrasında tüm millete çelme atmaktadır. Ortada bir arsa, belediye oraya kültür merkezi yapacak… Arsamız kültür merkezi yapmaya da yetiyor, okul yapmaya da yetiyor. Asuman Hanım da bu konunun üzerinde durarak, ince ince işledi. İmar düzenlemesi, planlaması yapıldı. Normalde 5 dekar olması gerekirken, Sayın Bakanımız ile de görüştük, daha az bir limitle muvaffak edilecek” dedi.

“O KONUYU ÖZELLİKLE HATIRLATMAK ÜZERE BURADAYIM”

Okulun arka kısmında yapılacak kültür merkeziyle beraber yeni bir okul alanının aynı alana sığacağını hatırlatan Ümit, “Gazipaşa isminin anlamı var, unvanı var, birçok isim burada yetişmiş. Bu tarihi yok etmemek lazım. Bugün itibariyle de 756 tane öğrenci var. Şu mevcut haliyle bile orada yeni bir okula ihtiyaç olduğu, Gazipaşa’nın da büyüğü bir okula ihtiyaç olduğu çok net. Kültür Merkezi de sığıyor, okul da sığıyor, niçin olmasın? Tabi sizlerin imzalarıyla, daha doğrusu güzel gönülleriyle, gönüllülük esasına göre tasviplerinizle olacaktır.  O konuyu özellikle hatırlatmak üzere buradayım” ifadelerini kullandı.

“İTİRAZ DEĞİL, ÖNERİYORUM SADECE”

Belediye Meclisinde alınan ret kararına da değinen Ümit, “25 Nisan tarihi ile alınmış bir karar var. Bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini ben istirham ediyorum sizden. Yani itiraz değil, öneriyorum sadece. Bir vatandaş olarak öneriyorum ve burada bunun ne kadar önemli olduğunu da dilimin döndüğünce vurgulamak üzere sizin vaktinizi alıyorum. Burası bizim çocuklarımızın geleceğidir” şeklinde konuştu.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir