Bolu Belediyesi’nde “Nokta” İhale

Bolu Belediyesi Ak Partili Belediye Başkanı Alaaddin yılmaz döneminde Orman Bölge Müdürlüğü ile bir protokol imzalamış ve protokole göre Bolu Belediyesi Atatürk Orman Parkı yanında bulunan araziye “Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası” yapacak ve Orman Bölge Müdürlüğü de Berk köyünde bulunan yaklaşık 300 dönüm araziyi Bolu Belediyesi’ne verecekti. Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet binasına kavuşurken Bolu Belediyesi de 300 dönüm araziye Batı Karadeniz’in en büyük doğal park ve yaşam alanını oluşturacaktı.

Yapılan protokol ile her iki taraf da yükümlülüklerini yerine getirdi. Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasına taşındı, Bolu Belediyesi de 300 dönüm arazinin tapusunu aldı. Aradan geçen zaman zarfında 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’nin adayı Tanju Özcan Belediye Başkanı seçildi ve seçim vaadleri arasında bu araziye “Yüzüncü Yıl Tabiat Parkı” adında bir park yapacağını açıklamıştı.

👆Bu haber de dikkatinizi çekebilir…

Proje İhalesi Yapıldı

“Yüzüncü Yıl Tabiat Parkı” yapılması amacı ile Bolu Belediyesi yaklaşık 1 milyon liralık bir ihaleyi 3 yıl önce yaptı. Kamuoyu Yüzüncü Yıl Parkının yapım ihalesini gözlerken bir anda bu arazinin 3’te 1’inin satıldığını Bolu Son Haber’den öğrenmiş ve konu kamuoyunda büyük ses getirmişti.

Aile Dostuna “Nokta” İhale

Arazinin 3’te 1’i satılırken yapılan proje şu an kullanılabilir mi, kısmen yada tamamen çöpe mi gitti, Bunu bilen yok ancak geçtiğimiz aylarda 548 bin TL tutarlı bir proje ihalesi daha düzenlendi. Yaklaşık 200 dönüm araziye 45 günde nasıl bir proje çizileceği ve bunun ne derece beklentileri karşılayacağı merak edile dursun kapalı zarf mektup usulü ihaleyi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın torpilli müdür, sonra torpilli başkan yardımcılığı yaptığı ayrıca kuzeni olan Sedat Gülener’in rakı masası arkadaşı “BOLU NOKTA YAPI İNŞAAT EMLAK TURİZM HAYVANCILIK ENERJİ TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ” sahibi Özgür Can’a verildi.

Bolu Belediyesi’nden “Nokta” ihale
Sedat Gülener ve Özgür Can Rakı masasında

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir