Bolu Valisi Ahmet Ümit’in ‘Karayolu Trafik Haftası’ Mesajı

Bolu Valisi Ahmet Ümit, her yıl Mayıs Ayı’nın ilk cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak kutlanan günler için kutlama mesajı yayınladı.

İşte Vali Ümit’in mesajı:

“Günümüzde karayolu ulaşımı günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu kadar ne yazık ki insan hayatını tehdit eden küresel bir sorun haline gelmiştir.

Trafik güvenliği ve düzeninin sağlanması amacıyla vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları noktasında bilinç ve duyarlılığın arttırılması için her yıl Mayıs Ay’ının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.

“2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” Cumhurbaşkanlığı Yüksek Makamınca 2021/2 sayılı Genelge ile yürürlüğe konularak trafik güvenliğine yönelik tüm çalışmaların bir bütünlük içerisinde ve İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır.

Bu kapsamda; trafikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, özellikle de yaralanmalı ve ölümlü kazaların önlenebilmesi amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarımızca birçok proje hayata geçirilmiş, çocuk yaşlardan itibaren toplumumuzun her kesiminde trafik bilinci oluşturmak için önemli adımlar atılmıştır.

Gelişen teknolojiyle birlikte ülkemizde özellikle son yıllarda modern şekilde yapılan yollar, tüneller, köprüler ve kavşaklar ile ulaşım sorununun çözümü ve trafik güvenliğinin sağlanması noktasında büyük bir aşama kaydedilmiştir.

Trafik güvenliğine katkı sağlamak amacıyla; emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere trafik kurallarını tüm yol kullanıcıları nezdinde yaygınlaştırmak için “Karayolu Trafik Haftası” ilan edilmiştir.

Bu hafta süresince:

 “Bi Hareketine Bakar Hayat”,

“Kemerinle Yol Ver Hayata”,

“Kemerim Hep Aklımda Annem Hep Yanımda”,

“Yayalar Kırmızı Çizgimiz”,

“Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottolarının etkin olarak kullanılmasıyla yapılacak olan etkinliklerde vatandaşlarımızda trafik bilincinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Trafikte hem kendi güvenliğimiz hem de başkalarının güvenliği için hepimize önemli görevler düşmektedir. Bir anlık ihmalin veya ihlalin insanların hayatına mâl olabileceği gerçeğini unutmadan hayati önemi haiz trafik kurallarına riayet etmek hem insani hem de vicdani sorumluluğumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerimle; tüm vatandaşlarımızın trafikte daha duyarlı davranmalarını, kurallara azami ölçüde riayet etmelerini temenni ediyor, trafik güvenliği ve düzenin sağlanmasında görevli olan tüm çalışanlarımızın ve Bolulu Hemşehrilerimin “Karayolu Trafik Haftası”nı kutluyorum.”

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir