Bolu’da Yerel Düzey Saha Tatbikatı Yapıldı

İçişleri Bakanlığımız tarafından 2022 yılı Afetler Yılı ilan edilmesi münasebetiyle Bolu Valiliği koordinesinde ve Sayın Valimiz Erkan Kılıç’ın başkanlığında AFAD İl Müdürlüğü marifetiyle Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Yerel Düzey Saha Tatbikatı yapıldı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında yapılan tatbikata Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İslam Can, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, personeli, arama kurtarma ekipleri ve ve STK’ların gönüllüleri katıldı.

TATBİKAT HEYECANLI ANLARA SAHNE OLDU

Senaryo gereği kentte meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların altında kalan vatandaşların kurtarılması, yanan binaların söndürülmesi ve depremzedeler için çadır kentlerin kurulmasının canlandırıldığı tatbikatta 11 ayrı çalışma grubunda yer alan 370 kişi arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Deprem anındaki tüm senaryoların sergilendiği tatbikatta, yıkılan binanın enkazında kalanların yakınları molozların üzerine çıkarak feryat etti. Polis ekiplerinin güçlükle sakinleştirdiği vatandaşlar birbirlerine sarılarak gözyaşı döktüler.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yanan binaya müdahale ederken, AFAD’a bağlı arama kurtarma ekipleri de yıkılan binanın enkazında yaralılara ulaşmaya çalıştılar.

Arama kurtarma ekipleri enkazın üzerine çıkarak, “Sesimi duyan var mı? Varsa işaret versin” diyerek bağırdılar. Nükleer ve kimyasal sızıntıya karşı da özel kıyafetli ekipler enkazın çevresinde ölçüm yaptılar.

Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler de deprem alanına gelerek afetzedeler için boş alanlara çadırkent kurdular.

Afet anında görevli tüm kurumların yapacakları işlerin sergilendiği tatbikat, yaralıların kurtarılıp ambulanslarla hastaneye sevk edilmesiyle sona erdi.

Tatbikatın ardından konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Ülkemiz her an afetlerin yaşanabileceği bir coğrafyada bulunmaktadır. Her türlü afete karşı hazırlıklı ve koordineli olmamız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına hayati önem arz ediyor. Geçmişteki acıların tekrar yaşanmaması için toplumumuzun tüm kesimlerinin kendi sorumluluklarını bilerek bilinçli bir şekilde hareket etmeleri son derece önemli. Evlerimizde, okullarımızda ve kurumlarımızda sürekli bu tatbikatlarımızı ve eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. İsteyen tüm vatandaşlarımız internet üzerinden başvuru yaparak Afet Gönüllüsü olabilir” dedi.

Mobil Koordinasyon Merkezi’ni de ziyaret ederek afet öncesi, sırası ve sonrası yürütülen koordinasyon ve iş birliği çalışmaları hakkında ilgili kurum temsilcilerinden bilgiler alan Bolu Valisi Erkan Kılıç, tatbikatı gerçekleştiren kurum amirlerine, personele ve gönüllülere teşekkür etti.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir