Bu Tesis Adnan Demirel’in Başını Yedi

Karacaağaç mahallesi, Büyük Su deresi yanında bulunan atıksu arıtma tesisinin yeterli gelmemesi nedeni ile Tanju Özcan döneminde 2. Etap Arıtma Tesisi yapımına geçtiğimiz yıl başlanmıştı.

65 Milyon muammen bedel ile Bolu tarihinin en pahalı yatırımı olan arıtma tesisinin uzun yıllar Boluya hizmet etmesi bekleniyordu.

Mart ayında yapılan vana açma töreninde ise Adnan Demirel “Başkanım Mayıs ayı başında, en geç ortasında buradaki tüm işleri bitirmiş olacağız, tesis tam olarak faaliyete geçecek” demiş ve devamında ise Başkan Özcan “Bolu tarihinin en büyük yatırımı normalde işin ihale yapım süresi Temmuz ayında bitiyor ama biz yaklaşık 2 ay önce bitireceğiz Mayıs ayı ortasında tesiste görkemli bir açılış gerçekleştireceğiz” demişti.

Aradan geçen zaman zarfında arıtma tesisi kapasitesinin yanlış hesaplanması nedeni ile tam kapasite ile çalışan tesis kollektör hattından gelen pis suyun yaklaşık yarısını arıtabiliyor.

Edinilen bilgiye göre 17 Kasım tarihinde 56 milyon 835 bin TL Manşetli, Bolu Tarihinin En Büyük Yatırımı Boşa Mı Gitti! başlıklı haberimizden sonra Başkan Özcan’ın Adnan Demirel’i arayarak ağır sözler sarf ettiği Adnan Demirel’in de kendisini savunmak için bazı evraklar toplayıp bir takım görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın’ın Fen İşlerinden sorumlu olarak atanması da tam olarak bu tarihlere denk geliyor.

7 Aralık tarihinde de Gülden Özaydın ile çalışmayacağını belirten Adnan Demirel’in istifa edeceğini siz değerli okurlarımızla paylaşmıştık.

Tüm bu gelişmeler Arıtma tesisinin Adnan Demirel’in görevden alınmasında önemli bir faktör olduğunu gösteriyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir