Belediye İş Merkezi’nde Hatalar Sarmalı Devam Ediyor

Bolu Belediyesi yanında bulunan Belediye İş Merkezi inşaatında kullanılması yasak olan inşaat iskelesi kullanılıyor. Eski tip inşaat iskelesi sık sık çökme ve ölümlü kazalar ile ölüme davetiye çıkartan iskeleler olarak adından söz ettiriyor.

Hatalar Sarmalına Devam

Bolu Belediyesi yanında inşaatına devam edilen Belediye İş Merkezi kendisinden çok ihale usulsüzlükleri ve yapım hataları ile anılıyor. Hatırlanacağı üzere öncesinde çıkılan yapım ihalesi belediye zarar göreceği gerekçesi ile iptal edilmiş sonrasında ise tekrar çıkılan ihalede ihaleyi kapalı zarf usulü ile Reşat Şahin Öztürk’e yakın olduğu iddia edilen bir firmaya ihale edilmişti. Sonrasında ise bir demirci ustasının çekmiş olduğu görüntülerde çok sayıda kolon ve kiriş demirinin kesildiği görülmüş ve ilgili haberler büyük tepkiye neden olmuştu. Bu kez ise yine pes dedirten bir gelişme yaşandı.

Kullanılması Yasak

İhale süresi bitmesine rağmen bitmek bilmeyen belediye inşaatında bu kez de kullanılması yasak ve sık sık ölümlü kazalara neden olan eski tip iskele kullanılıyor. Hiç bir emniyetin olmadığı kara düzen iskelede işçilerin düşerek hayatını kaybetmesi an meselesi zira bu tip iskeleler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kullanımı yasaklandı.

Cephe İskelesi Çeşitleri ve İş Güvenliği Tedbirleri Nelerdir?
Olması gereken iskele şekli

Tüm bu yaşanan olayların ardından çok sayıda vatandaş “Bu inşaatta İSG Sorumlusu yok mu? Devlet veya belediye bu işi neden kontrol etmiyor. İnşaatta demirler kesiliyor ses yok Yasak olan iskele kullanılıyor ses yok! İllaki birinin ölmesi mi gerekir!” diyerek tepkilerini gösteriyorlar.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir