Defalarca Kez Uyarmıştık. Sonunda Bu Pisliğe Bir El Atan Oldu! Kesilen Ceza Yine Bolu Halkının Cebinden Çıkacak.

Bolu Belediyesi’ne ait “Atık Su Arıtma Tesisi’nin” çalışmadığı veya tam olarak görevini yerine getirmeyip doğaya atık su boşalttığı gerekçesi ile Bolu Çevre Şehircilik ve İklim Müdürlüğü tarafından 394 bin 548 TL cezai işlem uygulandı.

Uygulanan ceza Bolu halkının vergileri ile ödenecek.

Bolu Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle;

Bolu Belediye Başkanı tarafından bazı sosyal medya platformlarında yapılan paylaşıma ve basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

Bolu Belediyesi’ne ait Atık Su Tesisi’ne cezai işlem uygulanmasına ilişkin olarak;

2009 yılında işletmeye alınan Atık Su Arıtma Tesisiyle ilgili Bolu Belediye Başkanlığı tarafından 2019 yılında revizyon ihalesi gerçekleştirilerek Arıtma Tesisinde revizyon yapılmış ve kapasite artışına gidilmiştir.

Kapasite artışına gidilmesine rağmen gelen atık suyun bir kısmının hiçbir arıtma işlemine tabii tutulmadan doğrudan Büyüksu Deresi’ne deşarj edildiği Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından muhtelif zamanlarda yapılan denetimlerle tespit edilmiştir.

Bu kapsamda 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20. madde I. 6. Paragrafı “…..içme ve kullanma suyu sağlama amacına yönelik olmayan sulara atık boşaltanlara….” hükmü gereğince Bolu Belediyesi’ne 25.02.2020 ve 29.09.2020 tarihlerinde mahallinde yapılan incelemeler neticesinde idari para cezası uygulanmıştır.

Yine 30.06.2022 tarihinde yapılan denetimde aynı fiilin 3 yıl içerisinde 2’nci kez tekrar edilmesinden dolayı idari para cezası 2 kat artırılarak 394.548 TL. tutarında uygulanmıştır. Ayrıca 04.07.2022 tarihi itibariyle de konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir