Dörtdivan’da olası orman yangınlarına karşı eğitim tatbikatı düzenlendi…

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele hazırlıkları kapsamında Dörtdivan Orman İşletme Müdürlüğünde olası orman yangınlarına karşı eğitim tatbikatı düzenlendi.

Eğitim tatbikatına Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, Koruma Şube Müdürü Osman Koru, Dörtdivan Orman İşletme Müdürü Murat Yıldız, şube mühendisleri, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, yangın işçileri ve yangın gönüllüleri katıldı.

Tatbikatın açılış konuşmasını yapan Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, yangın sezonu öncesi yapılan yangın eğitimlerinin, bilgilerin tazelenmesi için gerekli olduğunu, orman yangınlarına zamanında ve bilinçli müdahalenin önemli olduğunu ifade ederek personele yönelik yapılan bu eğitimlerin verimli ve başarılı geçmesini diledi.

Eğitimin birinci aşamasında Orman Mühendisi Bayram Cankut tarafından yangın, çıkış nedenleri, ilk müdahale yöntemleri ile iş güvenliği konusunda bilgiler verildi. Daha sonra arazide yangına müdahale ekipmanları tanıtılarak orman muhafaza memuru ve yangın işçilerine hortum serme ve yangına müdahale tatbikatı yaptırıldı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir