Yolu Kazıp Kaçtılar

İlimiz D-100 karayolunun Yumrukaya mevkiinde heyelan meydana gelmiş, karayolları 4. Bölge müdürlüğünce yol trafiğe kapatılmış ve taşeron iş makineleri kamyonlar ile apar topar işe başlamış ve tonlarca demir getirilmiş, heyelan olan bölgedeki toprak iş makineleri ve kamyonlarla taşınmıştı.

Çalışmalar yaklaşık bir hafta önce durdu.

Yoğun başlayan çalışma bir anda durdu. Taşeron firma iş makinelerini getirdiği demirleri ve karavanı alarak kayıplara karıştı.

Taşeron kaçtımı?

İşi tamamlamadan taşeronun ortadan kaybolması vatandaşlar arasında şaşkınlık yaratırken ‘acaba kaçtımı?’ şeklinde yorumlar yapmasına neden oldu.

Toprak doldurdular.

Taşeron firma heyelan yapan bölgedeki hafriyatı kamyonlarla taşırken, Ham madde ve kaya dolgusu yapması gereken yere taşlı topraklı tekrar heyelana müsait bir malzeme doldurdu.

Uzmanlar ne dedi?

Olayla ilgili bilgi aldığımız Maden mühendisi (isminin paylaşılmasını istemedi) yola yapılan dolgunun çok fazla toprak içerdiğini, dolgu ve yol yapmaya müsait olmadığını aktarırken, yapılan heyelan çalışmasının yeterli olmadığını, yapılan çalışmanın sadece geçici bir çözüm olduğunu, sorunu çözmek için yolun tamamen trafiğe kapatılarak daha fazla toprak malzeme hafriyatı yapılarak heyelanın alt bölgesine fore kazık uygulanmasını, yoksa tekrar heyelan meydana geleceğini nitekim bu bölgede 3-5 yılda bir heyelan olduğunu ve karayollarının göz boyama dediğimiz geçici çalışmalar yaptığını görüyoruz şeklinde bilgi verdi.

1 Yorum

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir