Hayırseverin Yaptığı, Cumhurbaşkanı’nın Açtığı Okul Kimlerin Eline Düştü

Hayır server bilim insanı ODTÜ kimya mühendisliği bölüm kurucusu aslen Kayserili olan Profesör Doktor Tarık Somer’in Abant yolunda 1990 yılında tamamlayıp dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından açılışı yapılan ve bölgedeki çok sayıdaki köylerde yaşayan çocuklar için deniz feneri olması için planlanarak yapılan, içerisinde her türlü ekipmanın bulunduğu fizik ve kimya laboratuvarları ile o dönemde Türkiye’de bile az bulunan bir okul konumda iken ve sadece devlete bağlı okul olması şartı ile şerh düşülerek Tarık Somer tarafından bağışlandı.

2014 yerel seçimler öncesinde Ömerler köyünde ki havaalanına çevrilmesi planlanan alan ile sık sık gündeme gelen okulun THK ya bağlı hava okulu olarak faaliyete geçmesi yönündeki girişimler havada kaldı. Ne Alaaddin Yılmaz nede Fatih Metin o dönemde vermiş olduğu sözlerde durdu seçimden sonra okul gizlice Düzce’de faaliyet gösteren Ak parti ile yakınlığı bilinen Kültür Eğitim Kurumları adında bir özel firmaya kiraya verildi.

Depremden sonra Dağkent bölgesinde yapılan okullar köyden kent’e göç gibi nedenlerle öğrenci bulma güçlüğü çeken okul 2000 ‘li yılların ortasında kapanmak zorunda kaldı.

Mülkiyeti orman’a ait olan okulu Düzce merkezli Kültür Eğitim Kurumları adında bir firma kiraladı ve 2019-2020 eğitim döneminde okul faaliyete başladı.

Yaklaşık 22 öğrenci ve 6 öğretmenin bulunduğu okul öğretmenlerin maaşlarını ödemediği ve öğretmen bulmadığı için yarıyıl tatilinde kapanmak zorunda kaldı. Öğretmenler başka okullarda göreve başlarken öğretmenlerin maaşları henüz ödenmiş değil. Ayrıca ormandan kiralanan okul binası için de orman müdürlüğüne ödemelerin çok geç ve düzensiz yapıldığı öğrenildi.

Kayserili hayırsever insan Prof. Dr. Tarık Somer’in kendi çoluk çocuğundan arttırıp biz Bolulular için yaptırmış olduğu bu okula sahip çıkmayan biz Bolulular için kara bir leke oldu.

1997 yılında vefat eden Tarık Somer adına halen ODTÜ de Tarık Somer başarı ödülleri verilmektedir.

Tarık Somer kimdir?

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir