İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’DAN TANJU ÖZCAN’A UYARI

Tanju Özcan’ın tahrikleri bitmek bilmiyor. 21 Şubat 2023 tarihinde yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda ortamı gererek meclis üyelerini tahrik eden Özcan tahriklerine bir yenisini daha ekledi.

21 Şubat tarihinde yapılan meclis toplantısından sonra 22 Şubat tarihinde Hatay’a giden Tanju Özcan orada da boş durmadı ve sosyal mecralardan şu paylaşımı yaptı; ” 2 gündür Hataydayım. Gizlenen bir gerçeği Türkiye ile paylaşmak zorundayım. Hatay’dan Türk vatandaşlarının çok büyük güçü söz konusu. Gelinen noktada Suriyeli sayısı Türkleri geçmiş durumda. İlk konutların ivedi bir şekilde Hatay’a yapılması gerekir. MEMLEKET ELDEN GİDİYOR. ” açıklamalarında bulundu. Halkı kin ve tahrike sürükleyen açıklamalardan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da Tanju Özcan’a sosyal medya üzerinden bir uyarıda bulundu.

Halkı tahrik eden Tanju Özcan’ı Süleyman Soylu şu sözlerle uyardı;

“Hatay’a gelenler kardeşlik duygularıyla yardım için seferber

Hepsinden Allah razı olsun

Bazıları da tahrik için seferber

Allah bunlardan korusun

Aziz Milletimizin birliği bu tahriklere asla müsaade etmeyecek

Hataylıların Hatay’a sahip çıktığına gözlerimle şahidim

Tahriki bırakın” açıklamalarında bulunarak Tanju Özcan’ı uyardı.

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216. maddesi “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” başlığı altında düzenlemeler yapmaktadır. Bu maddeye göre, bir kimse, dil, ısrarlı davranış, yazı veya yayın yoluyla, bir grup insanın veya bireyin, bir sınıfın, ırkın, mezhebin, cinsiyetin veya bölgenin diğerlerinden üstün olduğunu veya aşağı olduğunu, kin ve düşmanlık duygularıyla tahrik eder veya aşağılarsa, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir