İki Tanınmış Yapı Denetim Firmasına Ceza Kesildi

Cezai işlemler 23.12.2021 ve 29.12.2021 tarihli resmi gazetede yayınlandı.

ÜÇER YIL SÜREYLE HERHANGİ BİR YAPI DENETİM VEYA LABORATUAR KURULUŞUNDA TEKNİK BİR GÖREV ALAMAYACAK VE BAŞKA BİR YAPI DENETİM KURULUŞUNUN ORTAĞI OLAMAYACAK

Firmaların inşaatların  denetimi sırasında gerekli özeni göstermediği gerekçesiyle hazırlanan raporlar neticesinde AYÇ yapı denetim firmasına Salıbeyler Mahallesi 1219 ada 1 parsel, Sümer Mahallesi 5849 ve 5794 parsel olmak üzere, 3 ayrı inşaatta tespit edilen eksiklikler neticesinde idari para cezası  uygulandı. Yapı denetim firmasında görevli proje uygulama denetçisi inşaat mühendisi Erdoğdu Serdar Yavuz’a ve proje uygulama denetçisi Mimar Mustafa Ramazan’a söz konusu işlerde görevlerini yapmadıkları gerekçesiyle bakanlık tarafından ceza verildiği gelen haberler arasında. Erdoğdu Serdar Yavuz ve Mustafa Ramazan üçer yıl süreyle herhangi bir yapı denetim veya laboratuar kuruluşunda teknik bir görev alamayacak ve başka bir yapı denetim kuruluşunun ortağı olamayacak.

ÜZERİNDEKİ İNŞAATIN DENETİMİ SIRASINDA GEREKLİ ÖZENİ GÖSTERMEDİĞİ GEREKÇESİYLE CEZA ALDI

Bolu Köroğlu Yapı Denetim Firması ise Bolu İli, Merkez İlçesi, 1963 ada, 15 parsel üzerindeki inşaatın denetimi sırasında gerekli özeni göstermediği gerekçesiyle yeni iş almaktan men cezası aldı. Firma sahibi ve Proje uygulama denetçisi Mimar Hüseyin Özsoy’a da ceza süresince herhangi bir  yapı denetim veya laboratuar kuruluşunda teknik bir görev alamayacak ve başka bir yapı denetim kuruluşunun ortağı olamayacak .

4708 sayılı Yapı denetim hakkında kanunun 9. Maddesinde “Kanun hükümlerinin uygulanması sırasında, yapı denetim kuruluşunun icraî veya ihmalî davranışla yeni iş almaktan men cezası uygulanmasını gerektiren fiiller nedeniyle görevini kötüye kullanan ortakları, yöneticileri, mimar ve mühendisleri, yapı müteahhidi, şantiye şefi, proje müellifi gerçek kişiler ile laboratuvar görevlileri, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ibareleri bulunmakta.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İl müdürlüğünün yapı denetim firmaları ve laboratuar firmalarına yapılacak denetimleri sıklaştırarak devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir