Köroğlu Kooperatifi Battı Mı? Neden 3 Aydır Ödeme Yapılmıyor?

 Köroğlu Kooperatifi üreticilerine 3 aydır para ödemesi yapmıyor.

     Gazeteniz muhalif çizgide olduğu için size yazmamın faydası olacağını düşündüm. Haber değeri taşıdığını düşündüğüm için size bildirmek doğru olur. Biraz araştırmayla doğru olduğunu rahatlıkla teyit edebilirsiniz. Köroğlu Kooperatifi üreticilerine 3 aydır para ödemesi yapmıyor.

       Geçen dönem alınan kompost ların hepsinde hastalık çıktı ve her üretici büyük miktarda zarara uğradı hakedilen 3 kuruş geliri kooperatif üyelerine ödeme yapmamakta. Ayrıca bu dönem kendi üretimi olan kompost larda verim yerin dibinde hiçbir üretici yüzde 15 i geçemedi.

      Onca ümitle ve reklamla açılışı yapılan kompost fabrikası tam bir fiyasko gelen mantarlar verimsiz normalde 6-7 ton civarı hasat yapılırken kıbrıscık kompostu ile 3 ton hasat yapan bir üretici daha yok. 2 dönemdir zarara uğratılan üreticiler memnun değil. Başkanın büyük ihtimalle bu olanlardan haberi yok. Üreticilerin neredeyse yarısı kurdukları üretim tesislerini satışa çıkarmaya başladı. Üreticiye verilmesi gereken para saçma sapan yerlere harcanıyor.

      23 nisanda davul zurnayla açılan konserve fabrikası aylardır 1 kilo dahi üretim yapamadı. Siyasiler şov peşinde üretici ekmek.

Kooperatifin Ürettiği Kompostlar Nereye Gidiyor?

Edinilen bilgiye göre Köroğlu Tarım Kooperatifinde üretilen kompostların tanıdık/torpilli kişilere verildiği veya artanların satıldığı ve üçüncü kişilerden alınan düşük kaliteli ve ucuz kompostların ise diğer üreticilere verildiği iddialar arasında.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir