Mahalle Baskısına Rağmen Yapılan Çalışmalar Kemikler Çıkınca Durduruldu

Belediye ekipleri tarafından Beşkavaklar Mahallesi’nde bulunan Çakmaklar Mezarlığı’nın orta kısmından araç yolu yapılması yönünde çalışmalar başlatılmıştı. Kararın ardından belediyenin Mezarlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucu belirlenen alanda kayıtlı bir mezar bulunmadığı tespit edildi. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 6 yıl önce alınan karar doğrultusunda çalışmalara başlamak için bölgeye gitti.

ÇALIŞMALARA ENGEL OLMAK İSTEDİLER

Çakmaklar Mahallesi halkı mezarlıkta eski yıllara ait mezarlar olduğunu ve ölülere saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle çalışmalara engel olmak istedi. Bölgede çevik kuvvet ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Bir vatandaş, hareket etmek üzere olan iş makinesinin tekerinin altına yatarak ilerlemesini engel oldu.

MAHALLE MUHTARI İSYAN ETTİ

Mahalle Muhtarı Candan, “Mezarlığın içinden 10 metre yol yapmak ne demektir? Böyle bir şey olabilir mi? Bolu’da bütün işler bitti de bu mu kaldı? Burada bir tane yetkili yok. Zabıtayı gönderiyorlar, vatandaşla karşı karşıya getiriyorlar” diye konuştu.

İNSAN KEMİKLERİ ÇIKTI

Ekipler, belirlenen noktada bulunan 2 ağacı sökerek yol açma çalışmalarına başladı. Ancak çalışmalar sırasında insan kemikleri çıktı. Bunun üzerine ekipler, çalışmalara ara verdi. İş makineleri bölgeden ayrılırken kemiklerin ortaya çıktığı mezar, İslami koşullara taşındıktan sonra çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

AYDIN VE ÖZDEMİR BİRBİRİNE GİRDİ

Bolu’da mezarlıktan geçecek yol nedeniyle yaşanan gerginliğin ardından, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de bölgeye geldi. Aydın ile Özdemir arasında tartışma yaşandı.

“BU KARARI BİZİM MECLİS ÜYELERİMİZ ALMADI”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Aydın’a, “Bu şekilde insanların toplanmasını fırsat bilip bu şekilde insanları şey yapmayın. Buraya ben tansiyonu düşürmek için geldim. Biz muhtarımızla konuşuruz bunu çözeriz. Şu an başkan bey burada değil. Ne olduğunu herkes biliyor. Bu karar AK Parti döneminde sizin de belediye meclis üyesi olduğunuz zaman alınmış bir karardı. Biz sizin aldığınız kararı uyguladık. Bu kararı bizim meclis üyelerimiz almadı” dedi.

“BİZ ZAMANINDA BU KARARI UYGULAMADIK”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise “Benim yaptığım fırsatçılıksa zamanında Tanju Özcan, belediyenin arkasında iş makinelerinin üstüne çıkmıştı. Bu fırsatçılığı o zamanında fazlasıyla yapmıştır. İthamda bulunuyorsan dinleyeceksin. Böyle bir uygulama yok. Sizin başkanınız o zaman iş makinelerinin üstünde bekledi. Biz zamanında bu kararı uygulamadık. Bizim aldığımız her kararı uyguluyor musunuz? Her dediğimizi yapıyor musunuz?” diye konuştu.

‘KEMİK PROVOKASYON AMACIYLA ATILDI’ İDDİASI

Öte yandan belediye yetkilileri, bölgede mezar bulunmadığını, kemiğin kışkırtma amacıyla yol yapım alanına bırakıldığını iddia etti. Kemiğin bir insana ait olup olmadığı ise incelenecek.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir