Maske Yasağı Kalktı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu!

Maske yasağı ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Maske yasağının kalkıp kalkmayacağını merak eden vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdılar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısının en önemli toplantılardan biri olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Maske zorunluluğu toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vakalar 1000’in altına düşene kadar devam edecektir.’ dedi.

Maske yasağının kalkıp kalkmadığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar okullarda, otobüslerde ve uçaklarda devam eden maske zorunluluğu hakkındaki açıklamaları araştırıyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!’ dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, ‘Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000’in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Maske zorunluluğu toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında vakalar 1000’in altına düşene kadar devam edecektir.’ açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki ilgili kısım şu şekilde:

Salgının artık kitlesel tehdit olmaktan çıkmasıyla beraber Avrupa ülkeleri kısıtlamaları kaldırmıştır. Ülkemizin de bu aşamaya geldiğine inanıyorum. Bilim Kurulu bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapma gereği yapmadığına karar vermiştir. Yaklaşık 3 yıldır çeşitli kapsamlarda uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır.

Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulunun tavsiyesi 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam etmesidir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir