Mengen’de bulunan yaralı karacaya biberonla süt içirdi

Mengen’de bulunan yaralı karaca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edildi.

Mengen ilçemizin Beşler mahallesi civarında yaralı bir karaca hayvancılık yapan ailenin evine geldi. Yaralı karacayı gören aile Mengen İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bilgi verdi. İlk müdahalesi yapılan yaralı karaca Düzce’den gelen Doğa koruma ve milli parklar ekipleri tarafından rehabilite edilmek üzere götürüldü.

“Keçilerden Süt Sağıp Biberonla Süt İçirdim”

Yaralı karaca ile karşılaşma anlarını anlatan Mürvet Budak, “Dün ikindi sıralarında eşim Ali Budak davar güderken köpekler sunmuş, bir de bakmış ki bu yavru karacayı görmüş. Köpekler ortasına alıvermiş. Oğlak zannettikleri için de zarar vermemişler. Bakmış ki karaca yaralı. Kucağına almış bana telefon etti. Mürvet hanım karaca yavrusu buldum bunu alın da tedavi edin diye. Biz de oğlumla gittik aldık arabayla. Akşamdan beri keçilerden süt sağdım, süt içirdim biberonla. Bugün de Mengen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih Bey’e haber verdik.” dedi.

Mengen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih Tatlı, “Mürvet Hanım bize haber verdi. Biz de geldik. Karacanın yaralarına ilk müdahaleyi yaptık. Ardından Milli Parklar yetkilileriyle iletişime geçtik. Hemen hızlı bir şekilde ilgilenip geldiler. Açık yaraları mevcuttu. Antibiyotikli sprey kullanmak zorunda kaldık. Enfeksiyon gelişmemesi için. Keneler vardı, onları uzaklaştırdık vücudundan ve rehabilitasyon merkezine götürmek üzere milli parklar yetkililerine teslim ediyoruz.” dedi.

Yaralı karaca Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar müdürlüğü ekipleri tarafından rehabilitasyon merkezine götürüldü.

Haber: Varol Varlık – Merve Varlık Turan – Celal Varlık

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir