NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ SANSASYON, ÖRTBAS EDİLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

Bolu Nüfus Müdürlüğü’nde iki ay önce ortaya çıkan, ülke gündemini sarsacak derecede önemli sansasyon olay sonrası halen daha müfettiş istenmemiş olması, akıllara değişik soru işaretleri getirmeye devam ediyor.

          Bolu Nüfus Müdürlüğü’nde yaklaşık iki ay önce ortaya çıkarılan ve bu olayla ilgili bir personel iki aydan beri açığa alınmış iken, olayın aydınlatılması için neden halen daha müfettiş istenmediği merak ediliyor.

         Nüfus Müdürlüğü’nün anahtarı, memurun cebinde!

         Edinilen bilgiye göre, Bolu Nüfus Müdürlüğü’nde çalışan bir memurun, bir şekilde ele geçirdiği kurum anahtarlarından kendisine yaptırarak, mesai dışındaki kimsenin olmadığı saatlerde kuruma girerek bilgisayarlarda işlem yaptığı ortaya çıktı.

        Haklarında yakalama kararı bulunan birçok kanun kaçağının yurt dışına kaçabilmeleri için sahte kimlik ve sahte pasaport düzenleyen çetelere başvurduğu biliniyor. Birçok suçlunun sahte kimlik ve pasaportlarla yurt dışına kaçtığını da duyuyoruz.

         Şimdi soruyoruz;

         İki aydır neyi bekliyorsunuz?

         Pasaport ve kimliklerin düzenlendiği, adres bilgi sisteminin bulunduğu, kişisel verilerin en üst düzeyde korunması ve saklanması gereken Nüfus Müdürlüğü’nde ortaya çıkan bu çok önemli olaydan sonra, aynı gün müfettiş istenmesi gerekirken, iki aydan beri neden beklenmektedir?

         Sahte pasaport ve sahte kimlik düzenlemiş olabilir mi?

          Ramazan ayında ortaya çıkan bu olayla ilgili olduğu bilinen kişi, iki aydır açığa alınmış olmasına rağmen, neden halen müfettiş istenmediğine bir anlam verilemiyor. Bu personelin mesai saatleri dışında Nüfus Müdürlüğü’nde gizli işler çevirdiği aşikar olduğu halde, yasa dışı sahte pasaport ve kimlik düzenlemiş olabileceği neden değerlendirilmemektedir?

          Açığa alınan memur yalnız mıdır?

          Nüfus Müdürlüğü’nde ortaya çıkan bu sansasyon yaratacak olay sonrası açığa alınan memurun, tek başına olup olmadığı, kurum içinde ve kurum dışında irtibatlı olduğu kişilerin ortaya çıkarılması gerekirken, iki aydan beri müfettiş çağrılmayarak, delillerin yok edilmesi mi beklenmektedir?

          Giden vali döneminde ortaya çıkan bu olayla ilgili yeni gelen valiye bilgi verilmiş midir?

          Giden Vali döneminde ortaya çıkan bu olayla ilgili yeni gelen Vali’ye de ayrıntılı olarak bilgi verilmiş midir? Yoksa kurum içinde basit bir yolsuzluk olayı gibi gösterilip, “ilgili memuru açığa aldık efendim, açıkta bekletiyoruz” mu denilerek, ‘gereğini yaptık’ imajı mı verilmiştir?

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir