Şimdi De Okulu Mu Gözüne Kestirdi? Okuldan Gelen Sesler Doğru Mu?

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada “Karaçayır mahallesinde bulunan İtfaiye Müdürlüğü personelinin bitişik parselde bulunan Gazi Paşa Okulu binasından çatırdama seslerini duyup bunu bir tutanakla başkanlığa bildirdiklerini ve gece yarısı itfaiye merdivenli aracı ile okul binasına girilip numune alındığını ve binanın her an yıkılabileceğini belirtmişti”

Çatırdamalar Hikaye Mi?

Bolu İtfaiye Müdürlüğüne ait hizmet binasının şehir merkezinde kaldığı gerekçesi ile bu yıl Paşaköy mahallesinde yeni bir itfaiye hizmet binası yapımına başlanılmıştı.

Eski itfaiye hizmet binası ne olacak? Sorularının akıllara geldiği bir dönemde haber merkezimize gelen bir istihbarat ise şu şekilde ” eski İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası ile Gazi Paşa Okulunun bulunduğu alan imarda Emsal 3.0 ve ticari alan olarak değiştirildi. Başkan Özcan adı eski olsa da 2009 yılında yapılan eski itfaiye binasını yıkmak için çürük raporu almaya çalışıyor. Zira çürük raporu almaz ise gelecekte kendisine kamu zararı çıkabileceğinden çekiniyor. Eğer böyle bir zarar kendisine çıkartılır ise kendisini elindeki çürük raporu ile savunacak. Yine aynı formülü Gazi Paşa Okulu için de uygulamayı düşünüyor. Başkan buraya büyük bir AVM yapmayı planlıyor” bilgisi gelmişti.

Yaşanan gelişmeler haber merkezimize gelen bilginin doğruluğunu kanıtlar nitelikteyken yine edilen bilgiye göre İtfaiye Müdürlüğü arazisi ile Gazi Paşa Okulunu da içine alan ticari arazide başkanın seçim vaatleri içerisinde yer alan Kültür Merkezi projesi ile bir AVM projesinin hazırlandığı yönünde bilgiler geliyor.

Yine edinilen bilgilere göre “yığma kargir olarak yapılan Gazi Paşa Okulu’nun mimari yapısının günümüz mimari yapılarından çok farklı olduğu ve çatırdama gibi seslerin gelmesinin imkansız olduğu” belirtiliyor.

Vebalini Kimse Ödeyemez!

Gerek İtfaiye Hizmet binası olsun, gerek ise Gazi Paşa Okulu olsun bağımsız kişi veya kurumlar tarafından depreme dayanıklılıkları tarafsız bir şekilde araştırılmalı. Depreme gerçekten dayanıksız ile yıkılmalı, değil ise kalmalı zira her iki türlü de tüyü bitmedik yetimin vebalini kimse ödeyemez.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir