Sular Neden Çamur Gibi Akıyor?

Bolu’da musluklardan çamur renginde su akmaya başladı. Yetkililer henüz bir açıklama yapmış değil.

Bolu şehir şebeke suyu üç gündür sapsarı çamur gibi akıyor. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan vatandaşlar, suların iki gündür çamur gibi akmasına rağmen, Bolu Belediyesi’nin bu konuda neden bir açıklama yapmadığını merak ediyorlar.

       Abant deresinin kenarından, Bolu’nun şehir şebeke suyunun sağlandığı  Gölköy Barajı’na kadar uzanan pis su kolektör hattının bir çok noktada patladığını ve kanalizasyon gibi birçok tesisin pis sularının, barajı besleyen dereye aktığını söyleyen vatandaşlar, “Musluklarımızdan sapsarı çamur gibi akan suyun nedenini bilmek hakkımızdır. Suyumuza kanalizasyon suları mı karışıyor? BelediyeBaşkanı Tanju Özcan’dan en kısa zamanda açıklama bekliyoruz” dediler.

        Kolektör hattı iflas etmiş durumda!        

       Abant’taki tesisler başta olmak üzere, bütün pis su atıkları, kapalı bir boru hattının içinde ilerleyerek şehir merkezini geçtikten sonra Büyüksu deresine veriliyor. Ancak uzun bir süreden beri bakım ve onarım yapılmadığı için, atık pis sular kolektör hattının birçok noktasından dereye akıyor. Şehir Şebeke Suyu’na temiz olarak geldiği sanılan dereye karışan lağım suları Gölköy Barajı’na, oradan da evlerimize kadar ulaşıyor. 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir