Tanju Özcan “UCUBE” Demişti. Şimdi Kendisi De Yaptı. Özcan’dan Büyük Başarı!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Tanju Özcan “UCUBE” olarak adlandırdığı İzzet Baysal Caddesi üzerinde bulunan dükkanları göreve geldikten sonra yıktırmıştı. Aradan geçen yaklaşık 4 yıldan sonra kendisinin aynı icraatı yapması tepkilere neden oldu.

İzzet Baysal Caddesi’ne şaka gibi konduruluverilen seyyar dükkanlar, cadde esnafına ait iş yerlerinin önünü kapattığı için tedirgin ederken, bunların kaldırılması için mahkeme yoluna gitmek zorunda kalınabileceğini belirttiler.

        Bugün İzzet Baysal Caddesi’ne kondurulan seyyar dükkanlar, cadde esnafını tedirgin ederken, bu dükkanların kimlere peşkeş çekileceği de merak konusu oldu. 

        Önceki Belediye Başkanı tarafından caddenin ortasına inşa edilen kafenin gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kaldırıldığı günleri hatırlatan vatandaşlar; “O günkü Tanju Özcan ile bugünkü Tanju Özcan arasında dağlar kadar fark var. Yolun ortasındaki kafeyi söküp kaldırdığı için halkın gözünde prim yapmıştı. Şimdi ise seyyar dükkanları caddeye koydururak ne yapmaya çalışıyor anlayamadık. 10 adet yaptırdığı seyyar dükkanların, iş yerlerimizin önüne koydurarak vitrinlerimizi, tabelalarımızı kapatacağı kaçınılmazdır. Bu durumda bizlerde yasal yollara başvurmak zorunda kalacağız. Böyle bir saçmalığa sessiz kalamayız” diyerek, Başkan Tanju Özcan’ın aklını başına almasını istediler. 

“UCUBE” Demişti!

Konuya ilişkin Bolu Belediyesi’nin resmi web sitesinde yer alan bilgiler şöyle;

‘Ucube’nin kaldırılması için Meclis kararı alındı

Bolu’da halk arasında ‘ucube’ olarak bilinen İzzet Baysal Caddesi’ndeki yapının kaldırılması ile ilgili karar Bolu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci oturumunda oy birliği ile kabul edildi. Kararın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan seçim döneminde verdiği bir sözü daha yerine getirmiş oldu.

7 Mayıs 2019

Bolu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı birinci oturumu dün akşam Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, 2017 yılında Meclis kararıyla İzzet Baysal Caddesi’nde yapımına başlanılan ve fiilen biten kafeteryanın kaldırılma kararı teklif edildi.

Başkan Özcan: “Çok kötü bir görüntü arz ediyordu”

Teklifin ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, konunun seçim döneminde sıkça tartışıldığını belirterek “Bu konu kamuoyunda ucube olarak bilinen, ana cadde üzerine yapılmış, seçim döneminde de çokça tartışılan, bir tanesi fiilen bitmiş bir tanesi de henüz başlanmamış olan, ki- bugün gelen bir bilgiye göre 2’ncisinin de malzemeleri alınmış ve parası ödenmiş.  Zaten biz bunun kaldırılacağını duyurmuştuk. Ana cadde üzerinde çok kötü bir görüntü arz ediyordu. İkisinin de yapılmayacağını söylemiştik. Sadece biz değil siyasi rakiplerimiz de söylemişti. 19 Nisan’da BOBES’e kiralanmış, bu kira sözleşmesi feshedilmişti. Tabi bununla ilgili geçmişte bir meclis kararı alındığı için bu meclis kararının iptali konusu gündeme geliyor. Bana göre bunu komisyona havale etmeye gerek yok.” dedi.

Özcan, daha sonra yapının kaldırılmasına ilişkin Meclis kararının alınması hususunu Meclis’in oluruna sundu. Yapılan açık oylamada, karar ‘oy birliği’ ile kabul edildi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir