TANJU ÖZCAN’DAN BÜYÜK ‘R’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bilindiği üzere HDP’lilere perde arkasından ihaleler yağdırıp kameralar karşısında aslan kesiliyordu. Hatta HDP’ye 4 bin oy diyetini ödemek için belediyede işe aldığı personellerin sürekli olarak HDP/PKK propagandası ile hapiste bulunan Selahattin Demirtaş’ın görsellerini paylaşması basında yer alınca bazı işçileri işten atmış, HDP ve CHP arasında bir kriz başlamıştı. Bunlara ek olarak HDP’li Sırrı Sakık katıldığı bir programda CHP için “Kürt açılımından bahsediyorlar daha Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı bile susturamıyorlar. Kürt sorununa nasıl çözüm bulacaklar” şeklinde açıklama yapmıştı.

HDP/PKK Sever CHP ile arada kalan Tanju Özcan partisinden atılacağını anlayınca soluğu ilk katıldığı canlı yayında “R” yani geri vites yapmakta buldu.

Haber Global kanalında ‘Siyaset Özel’ programının konuğu olan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. “HDP terör örgütüyle bağlantılarını maalesef kopartamadı” diyen HDP’li siyasetçi Sırrı Sakık’ın sözlerinden sonra ‘R’ yaptı. Özcan, “Ben Sayın Demirtaş’tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum. Çünkü Sayın Demirtaş’ın 7 Haziran seçimlerinden sonra ‘PKK denen örgüt’ diye başlayan bir konuşmasını çok iyi hatırlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Haber Global ekranlarında yayınlanan Siyaset Özel programından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Haber Global’de Siyaset Özel programında Senem Tolunay Ilgaz’ın moderatörlüğünde gazeteci Faruk Aksoy ve Aytunç Erkin’in sorularını canlı yayında yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ‘Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemem’ diyen Özcan, ‘İmamoğlu ve Yavaş’ın kazanma ihtimali yüzde 100’ ifadelerini kullandı.

ÖZCAN’DAN SIRRI SAKIK’IN SÖZLERİNDEN SONRA BÜYÜK ‘R’

HDP’li siyasetçi Sırrı Sakık’ın Artı TV’de katıldığı programda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında konuşmalarından sonra Özcan, ‘R’ yaptı. Sakık katıldığı programda, “Tanju Özcan, birkaç gündür saldırıyor HDP’ye. Düşmanlık temelinde. Tanju Özcan’a gücü yetmeyen devletin Selahattin Demirtaş’a yaptırım uygulaması çok enteresan” ifadelerini kullandı.

“HDP BÜTÜN KÜRT VATANDAŞLARINI TEMSİL ETMİYOR”

HDP’lilerin CHP’den atın tepkilerine Tanju Özcan geri adım atarak cevap verdi. Sırrı Sakık’ın açıklamalarının arından konuşan Özcan “Terör örgütü lideri Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen Selahattin Demirtaş’a methiyeler düzdü. Özcan’ın HDP ve Selahattin Demirtaş’la ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti. “HDP terör örgütüyle bağlantılarını maalesef kopartamadı” diyen Özcan, “Kopartma konusunda da bir gayreti olduğunu ben göremiyorum. Terör örgütüyle arasına bir türlü mesafe koyamıyor. HDP bütün Kürt vatandaşlarını falan temsil etmiyor. Terör örgütüne karşı Kürt vatandaşlarımızın artık ciddi bir antipatisi oluştu. PKK’nın avukatlığını yapsın diye HDP’ye oy veriyor değil milyonlarca insan.” diye konuştu.

“DEMİRTAŞ’TAN NEDENSE UMUTLUYUM”

Özcan, Selahattin Demirtaş hakkında da şu ifadeleri kullandı; “Selahattin Demirtaş’ın neden cezaevinde olduğu, hangi gerekçeye dayandığını bilmiyorum. Sayın Demirtaş şunu söylemedi yıllardır, söylemeye çalıştı. Ben Sayın Demirtaş’tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum. Çünkü Sayın Demirtaş’ın 7 Haziran seçimlerinden sonra ‘PKK denen örgüt’ diye başlayan bir konuşmasını çok iyi hatırlıyorum. İmralı notlarına bakınca terör örgütü lideriyle ne kadar ters düştüğünü, Kandil’in yöneticileriyle ne kadar ters düştüğünü görüyorum. Sayın Demirtaş’ın cezaevinden çıkar çıkmaz şunu söylemesini umuyorum. ‘Örgüt silah bıraksın, devlet bunun karşısında bir af çıkarsın ve bu sorunu görüşmek üzere ilk randevuyu Sayın Bahçeli’den istiyorum’ demesini bekliyorum.”

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir