TOZLU RAFLARDAN ÇIKAN EMSALSİZ TORPİL

Bolu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Songül Akman’ın biricik kızını belediyede sözleşmeli personel olarak işe başlatması ile çalkalanıyor.

Bolu Belediyesi’nde 30.04.1991 yılında yapılan memurluk sınavı ile aday memur olarak göreve başlayan Bolu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Songül Akman’ın kızını Bolu Belediyesi’nde sözleşmeli personel olarak temiz su arıtma tesisinde sessiz sedasız işe başlatması ortalığı karıştırdı. Başkan Özcan’ın bile prensleri prensesleri şirketlerde, kooperatiflerde askeri ücretle işe başlarken Songül Akman’ın kızının sözleşmeli personel olarak işe başlaması tepkilere neden olunca sözleşmesi iptal edilerek tıpkı diğer torpilli personeller gibi şirket üzerinden bankamatik görevlisi olarak görevine devam etmesine karar verildi.

PEKİ SONGÜL AKMAN’IN MÜDÜRLÜĞÜ YASAL MI? NASIL MÜDÜR OLDU? MÜDÜR OLABİLİR Mİ?

Songül Akman’ın belediyede işe başlaması Bolu Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün ‘Aday Memurlar’ konulu 26 Temmuz 1992 tarih ve 86 sayılı olur yazısı ile başlıyor. Yazı oluru ise şu şekilde;

“30.04.1991 tarihinde yapılan sınav sonucunda başarılı görülerek, aşağıda yazılı kadrolara aday memur olarak atamaları yapılan aday personelin hizmet süreleri 14.06.1992 tarihi itibariyle bir yılı doldurmuş bulunmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 54-57. maddelerine uygun olarak adı geçenlerin memuriyetle bağdaşmayacak durumları görülmediği gibi, görevlerinde başarılı oldukları tesbit edilmiştir. Bu itibarla memuriyet asaletlerinin tasdikinin tasviplerinize arz ederim.”

Olur yazısını ise dönemin Belediye Başkanı CHP’li Necdet Gören imzalıyor. Bu olur yazısı ile Songül Akman’ın o zamanki soyadı ile Songül Güler memuriyet asaletini kazandığı gün müdür olarak atanıyor. Sanki aday memurluk sınavını değil de müdürlük sınavını kazanmış gibi işlem yapılıyor. Yani memuriyete başladığı ilk güne müdür olarak başlıyor.

Ancak edinilen bilgiye göre belediyede daha aday memur iken Kreş Müdürlüğü görevi verilen Songül Akman’ın Kreş Müdürü olarak görev yapması kanunlara aykırı olduğu gibi asalet olur yazısı ile müdür olarak göreve başlaması o zamanki kanun ve yönetmeliklere de aykırı. Zira bu olur yazısına göre Songül Akman’ın memuriyeti değil Müdürlüğü asalet kazanmış intibası veriliyor. Ancak edinilen bilgiye göre olur yazısı da kanunlara aykırı. Kanunun 58. maddesine göre memuriyeti asalet kazanması gerekirken olur yazısında farklı kanun maddelerine atıfta bulunulmuş.

TÜRKİYE’DE EMSALSİZ BİR TORPİL!

Düşünün ki bir memur, memur asalet olur yazısı ile memuriyete başladığı ilk gün göreve kadrolu müdür olarak atanıyor ve yıllarca müdürlük yapıyor ve dile kolay otuz yıl müdür maaşı alıyor. Bunun ülkemizde bir benzerinin olup olmadığı ise merak konusu.

Adaylığa kabul edilme: “Madde 54 – (Değişik madde: 12/05/1982 – 2670/19 md.) Sınavlarda başarılı olanlardan Devlet memurluğuna girmek isteyenler başarı listesindeki sıraya ve 47 nci maddeye göre ilan edilen kadro sayısı kadar, kurumlarınca memur adayı olarak atanırlar.

Adaylık süresi sonunda başarısızlık:Madde 57. — Adaylıdan adaylık süresi sonunda yapılacak sınavlarda veya değerlendirmelerde başarı gösteremeyenlerin, haklı bir sebebe dayanmaksızın bu sınavlara girmiyenlerin, ku rumların değerlendirme kurullarının karar ve atamaya yetkili âmirin onayı ile görevlerine son verilir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir