Uğur Akbay Dayanamadı Tanju Özcan’a “GERİZEKALI” Dedi. Ortalık Karıştı

Bolu Belediye Meclisi 2022 yılının ilk toplantısı olaylı başladı. Özcan’ın toplantıda sıklıkla kullandığı “zamcıklar” sözleri bardağı taşıran damla oldu. Ak Partili Meclis Üyesi Uğur Akbay Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kürsüden yaptığı konuşmada; “Geri zekalı” dedi. Bunun üzerine zabıta kuvvetlerini salona çağıran Özcan, Akbay’ı salondan attırmak istedi. Ak Partili meclis üyeleri ise hep birlikte salonu terk etti.

       2022 yılının ilk belediye meclis toplantısı Bolu tarihinde görülmemiş bir tartışmaya ev sahipliği yaparak başladı. Mecliste yaşanan gerginliğin sebebi bu gün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Düzce İYİ Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında kullandığı “Ampul kafalılar” sözleriyle başladı. Belediye meclis salonunda eline aldığı iki ampulden birini kıran ve “Bu ampulü artık söndürün” diyen Başkan Özcan gerginliğin iyice tırmandıran taraf oldu. Özcan’ın son olarak toplantıda sıklıkla kullandığı “zamcıklar” sözleri ise bardağı taşıran son damla oldu.

     SİZE ŞAHSINIZDA GERİ ZEKÂLI DEMEK İSTERDİM AMA HAKARET İÇERİR DİYE ZEKÂ YOKSUNU…

      Meclis toplantısında yaşanan bu gelişmeler üzerine dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay kürsüden şu açıklamaları yaptı:

      2022 yılının milletimize, halkımıza hayırlar getirmesini temenni ederim. Yeni yılda İnşallah yalandan iftiradan uzak, fitne ve fesat üretilmemesini hasseten uzak durulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

      2021 yılında Bolu Belediyesi’nde görev yapıyorken istifa eden, ettirilen, yeri değiştirilen görevden alınan kim varsa yeni işlerinde yeni görevlerinde başarılar dilerim. Bu vesileyle göreve başlayan memurlara çalışanlara ve başkan yardımcılarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

      Konuşmalarınız arasında notlarda aldım. Bu gün Düzce’de yaptığınız açıklamada kullandığınız kelime ve az önce yaptığınız hareketten dolayı size şahsınızda geri zekâlı demek isterdim ama hakaret içerir diye zeka yoksunu demek istiyorum

      “Uğur Bey hemen kürsüyü ve salonu terk etmenizi istiyorum”

     Akbay’ın sözlerine şaşıran Özcan “Uğur Bey hemen kürsüyü ve salonu terk etmenizi istiyorum” diyerek zabıta görevlilerini çağırdı. Tanju Özcan kendisine hakaret ettiğini söyleyen Akbay’ın salondan çıkartılması için hemen müdahale edilmesini istemesi üzerine Akbay bu sırada Özcan’a “Siz kullandığınız kelimelere dikkat ediyor musunuz?” diyerek cevap verdi.

       SAKIN MÜDAHALE ETMEYİN, DENEMEYİN BİLE”

       Zabıta görevlilerinin salona gelmesiyle birlikte AK Partili üyelerle CHP’li üyeler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Akbay’a müdahale etmek isteyen zabıta görevlilerini AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kamuran Avcı “Sakın müdahale etmeyin, denemeyin bile” sözleriyle uyardı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir