Vali Ümit’ten Bayram Mesajı

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ramazan Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Ümit’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“İnanç ve kültür dünyamızda her zaman müstesna bir yeri olan rahmet ve mağfiret ayı Ramazan Ayı’nın huzur ve bereketine bir kez daha ulaşarak birlik-beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bizler hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun özü olan bir inancın mensuplarıyız. Kadim tarihimize bakıldığında şanlı ecdadımızın adaletli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla; hüküm sürdüğü tüm coğrafyalarda, dil, din, etnik köken vb. hiçbir ayrım yapmaksızın “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” Hadis-i Şerif-i’ni düstur edinerek herkesi koruyup kolladığını gururla görmekteyiz.

Aynı şekilde bizler de Ramazan Ay’ı süresince; kültürümüzün yaşatılmasına ve mukaddes değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılmasına vesile olan bu anlamlı günlerin manevî iklimini hakkıyla değerlendirmek için hep birlikte gayret ettik.

Bu doğrultuda; kimsesizler, öksüz ve yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza kol kanat germek, onların yüzlerini güldürmek, derdi olanın derdiyle dertlenmek, darda kalanın yardımına koşmak için bütün imkânları kullandık.

Valiliğimiz tarafından Bolulu iş insanlarımız ve KIZILAY Bolu Şubesi ile birlikte Ramazan Ay’ı boyunca 33.258 kişiye 5 çeşit sıcak yemek hizmeti sunduk. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, STK’larımız, iş insanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından da; 4.073 aileye 2.379.900 TL. Nakdi Yardım, 12.388 aileye Gıda Yardımı, 2.540 aileye 674.000 TL. tutarında alış-veriş çeki yardımı yapıldı.

Diğer yandan tüm Hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı sevdikleriyle sükûnet içerisinde geçirebilmeleri için Valiliğimizce; güvenlik, sağlık, yol tadilatları, gıda üretimi ve gıda satışı yapan işyerlerinin denetimi başta olmak üzere tüm tedbirler alınmış, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla gerekli planlamalar, koordinasyonlar ve talimatlandırmalar yapıldı.

Sorumluluk alanlarına göre güvenlik güçlerimizce; trafik yoğunluğunun muhtemel olumsuz etkilerinin asgariye indirilmesi ve nihayet önlenmesi amacıyla 29 Nisan-09 Mayıs tarihleri boyunca her gün için yeterli sayıda ekip ve personel planlaması yapılarak toplam 3.125 ekip, 12.667 personel marifetiyle İlimizin her alanında, özellikle trafik kazalarının daha çok yaşandığı kara noktalarda ve tüm güzergâhlarda sabit ve/veya hareketli, karadan ve havadan aralıksız olarak denetimler yapılacaktır.

Bu anlamlı hizmetlerin yürütülmesinde öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız başta olmak üzere emeği geçen kamu ve özel sektör kuruluşlarımıza, tüm mesai arkadaşlarımıza, yardımsever iş insanlarımıza ve hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle; bizlere bu toprakları vatan kılan, kahraman ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden şanlı gazilerimizi rahmetle yâd ediyor, şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri ve gazilerimiz başta olmak üzere, tüm Bolulu Hemşehrilerimin, çalışma arkadaşlarımın, bayramda halkımızın huzur ve güvenliği için mesai başında olacak olan tüm çalışanlarımızın ‘Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, esenlik ve afiyetler diliyorum.”

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir