Verdiği Sözü Yine Tutmadı! Suya Zam Yaptı!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın seçim vaatleri arasında da yer alan ‘5 yılın sonunda Türkiye’nin en ucuz suyunu Bolu kullanacak’ yerini bulmadı. Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen konunun ardından Bolu’da suya zam yapıldı. Tanju Özcan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Düzce Belediyesi’nin suya zam yaptığını ve Bolu’dan daha pahalı olduğunu söyledi. Alınan kararın ardından Bolu’da vatandaşlar, Düzce’den daha pahalıya su kullanacak.

Bolu Belediyesi Nisan Ayı 2. Birleşiminde gerçekleştirilen oylama ile Bolu’da su ücretlerine büyük bir zam daha geldi. Başkan Özcan’ın seçim vaatleri arasında da yer alan ‘5 yılın sonunda Türkiye’nin en ucuz suyunu Bolu kullanacak’ sözü ise yerine getirilmedi. Devletin KDV oranında indirim yapmasının ardından yapılan zamda su fiyatı 2,5 TL’den 4,5 TL’ye çıkarıldı. Yapılan zammın ardından sular, sanayi ve iş yerlerindeki 12 TL ve resmi dairelerde 6 TL oldu. Ayrıca su fiyatına ‘Pis Su Bertaraf Bedeli’ ve her ay enflasyon oranında zam da gelecek. Bolulu vatandaşlar meskenleri için bir metreküp su için 8.20 TL ödeyecek. İş yerlerinde ise bir metreküp su en az 18 TL olacak. Bolu’da yapılan zammın 18 TL olan damacana fiyatları ile yarışması da vatandaşlar tarafından tepki topladı.

DÜZCE VE ISPARTA BELEDİYESİ’NE LAF ETMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz aylarda düzenlediği basın toplantısında Düzce Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü eleştirmişti. Düzce Belediyesi’ni beceriksizlik ile suçlayan Özcan Düzce’deki vatandaşların suyu pahalı kullandıklarını dile getirmişti. Düzce Belediyesi’nde ise alınan kararda meskenler için metreküp su fiyatı 4.88 TL iken, işyerleri için metreküp su fiyatı 9.36 TL. Özcan, aynı zamanda Isparta Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e de su fiyatları üzerinden eleştiriler sunmuştu. Isparta Belediyesi’nin KDV oranında indirim yaptığını ve suyun 1 TL olduğunu bilmeyen Özcan, Ispartalı vatandaşlara pahalı su kullandıklarını söylemişti.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir