Zehirlenmelerle ilgili Sağlık Bakanı’ndan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu’nun Çaydurt Yuva köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkinin hastanelere nakledildiğini; 31 kişinin ise tedavisinin tamamlandığını açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bolu’nun Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkin hastanelere nakledilmiştir. 31 kişinin tedavisi tamamlandı. 10’u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin tedavisi sürüyor. Çaydurt Yuva Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolu’nun Çaydurt Yuva köyü bölgesinde, kusma ve bulantı şikayeti yaşayan vatandaşlar hastaneye başvurdu. Hastaneye kaldırılan vatandaşların tedavisi devam ederken, Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince köydeki su deposundan numune alındı. Ayrıca Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen bir ekibin de köye gelerek inceleme yaptığı öğrenildi.

Bolu Valisi “Hayati tehlike yok”

Hastaların tedavi süreçlerinin devam ettiğini aktaran Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Su kaynaklı veya gıdadan olabilir, araştırma devam ediyor, daha netleşmedi. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Depoda klor cihazı da vardı, klorlama da yapılıyordu ama bakıyoruz. Şu an net bir şey yok” diye konuştu. 

Hastaneye başvuranların bazılarının tedavisinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirten Kılıç, “Yoğun bakımda olanlar var ama bir kısmı çıktı, diğerleri de çıkacak gibi. Bir süre gözetimden sonra yoğun bakımdan çıkma durumları oluyor. Şu an hayati tehlikeleri yok” dedi. 

Vali Kılıç, hastaneye başvuranların bir kısmının ise il dışına gönderildiğini kaydetti.

Valilikten yapılan açıklamada, 16 Temmuz’da konuyla ilgili ivedilikle inceleme başlatıldığı belirtilirken, “Zehirlenme şüphesi üzerine vatandaşlarımıza yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu 8 vatandaşımızın tedavisi ilimizde devam etmekte olup, 12 vatandaşımız tedbir amaçlı çevre illerde bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir” denildi. 

Açıklamada, incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alındığı, köyde geniş kapsamlı tarama yapıldığı ifade edildi.

Vatandaşların şikayetlerinin su kaynaklı olma ihtimaline karşı suların kaynatılarak kullanılması hususunda sağlık birimlerince uyarılar yapılarak vatandaşların da bilgilendirildiğine değinilen açıklamada, ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde inceleme ve araştırmaların devam ettiği kaydedi

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir