Zübeyde Hanım Camisi “İKİNCİ” Kez Açılacak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yapımına başladığı Zübeyde Hanım camisi bitmek bilmiyor.

MİLLET İTTİFAKI DA DESTEK VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler de yapılmakta olan Zübeyde Hanım camisine maddi yardımlarda bulunmuşlardı.

İKİNCİ KEZ AÇILACAK

Ocak ayında yapılan açılışa Ekrem İmamoğlu gibi isimler davet edilirken, Ekrem İmamoğlu Bolu’dan geçmiş ancak Bolu’daki camii açılışına katılmamıştı. Hayli sönük geçen açılıştan sonra kurak geçen Ocak ayının bitmesi ve Şubat ayında caminin çatısının su koyvermesi, tamamlanmayan bir çok iş ve peyzajının tamamlanamaması nedeni ile cami yeniden tadilata girmişti.

“AYAKKABI İLE CAMİYE GİRDİLER, SİGARA İÇTİLER”

Öte yandan camii içerisinde yapılan tadilatlar sırasında işçiler camiye ayakkabı ile girip sigara içerken halk buna büyük tepki göstermişti. Ayakkabı ile girildikten sonra cami içerisindeki halı ve astarların yıkanıp yıkanmadığı ise merak konusu.

İKİNCİ KEZ AÇILACAK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Ocak ayında sönük geçen ilk açılışın ardından Kadir Gecesi günü caminin tekrar açılışının yapılacağını açıkladı. Çok sayıda cam kullanılan camide yağmur geçirimini engellemesi için çekomastik isimli bir malzeme kullanılırken bu malzemenin ilerleyen zamanlarda sıcak soğuk hava geçişlerinde etkisini kaybederek yine su geçireceği ve bu nedenle de üçüncü bir açılışın daha yapılmak zorunda kalınacağı belirtiliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir