7 Yaşındaki çocuğun kaçırılması olayı ailelerin yüreğini ağzına getirdi.

İlimizde gerçekleşen fidye için çocuk kaçırma olayı çocuğu olan ailelerde büyük bir endişeye neden oldu. Kalıcı konutlar mahallesinde emniyet müdürlüğüne ait karakolun 50metre yakınında meydana gelen olay insanların daha da korkmasına neden oldu. Konuya ilişkin haber sitemizi arayan ve mesaj gönderen aileler çocuklarını oyun oynamak için bile tek başına sokağa çıkarmaktan korktuklarını belirtiyorlar. Ekonomik krizin iyice derinleştiği şu günlerde özellikle maddi durumu iyi olan zengin aileler olaydan derin endişe duyduklarını belirtiyorlar.

7 yaşındaki çocuğu fidye için kaçırmıştı

Olay, saat 10.00 sıralarında Alpağut Mahallesi’nde meydana geldi. Kayseri’den geldiği öğrenilen ve sokakta kalan O.Ö., Mert Ö.’a ait villanın bahçesinde köpeği ile oynayan 8 yaşındaki Ö.B.Ö,’yü gördü. Çocuğun ailesinin evde olmadığını fark eden O.Ö. yaklaşık 1 saat gözlem yaptı ve çocuğun eve girmesini bekledi. Çocuk eve girdiği an O.Ö. bahçede bulunan ‘Golden’ cinsi köpeği dışarı çıkarıp sakladı. Şüpheli, daha sonra bahçede köpeğini bulamayan çocuğa köpeğinin yerini bildiğini söyledi. O.Ö. köpeğini bulma vaadiyle kandırdığı çocuğu, yaklaşık 1 buçuk kilometre uzaklıktaki Yaşamkent Mahallesi Kalıcı Konutlar mevkiinde bulunan iş merkezinin çatısına götürdü.

       Ellerini ayaklarını bağladı ağzını da kapattı 

       O.Ö., burada, küçük çocuğu plastik sandalyeye oturtup, bantla ağzını kapatıp, kollarını ve bacaklarını bağladıktan sonra çocuğu kaçırdığı evin olduğu bölgeye fidye istemek için gitti. Çocuğunu evde bulamayan annenin yardım çığlıkları sebebiyle evin önünde bulunan kalabalıktan korkan O.Ö. panikleyip koşarak kaçmaya başladı.

        Kovalamaca sonucu yakalandı, linç edilmekten polis kurtardı 

        Çocuğun babası M.Ö., vatandaşlar ve polis tarafından kovalanan şüpheli yaklaşık 15-20 dakikalık koşarak kovalamacanın ardından Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan bir manavın önünde yakalandı. Linç edilmekten polis ekipleri sayesinde kurtulan şüpheli ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        Çocuğu fidye için kaçırmış 

        Emniyette ifadesi alınan şüpheli, çocuğu fidye için kaçırdığını ve Asayiş Şube Müdürlüğüne 50 metre uzaklıkta bulunan iş merkezinin çatısına sakladığını itiraf etti. Tarif edilen adrese giden aile ve polis ekipleri çocuğu ağzı ve vücudu sandalyeye bantlanmış halde buldu. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuğun herhangi bir sorunu olmadığı öğrenildi. Çocuğu kaçıran şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir