Abant Gölüne Turistlerin İlgisi İzdihama Yol Açtı

Yıl başı tatilini Abant’ta geçirmek isteyen turistler giriş kapısından itibaren Abant yolunda yaklaşık 7 km bir konvoy oluşturdu. Valilik vatandaşların mağdur olmaması için kapıların ücretsiz açılması talimatını verince 7 km’lik araç konvoyu bir anda yolların dar ve kısmen kapalı olduğu göl çevresine giriş yaptı. Burada bir çok araç kazaya karışırken yoldan çıkanlar çekiciler ile kurtarıldı.

Akşam saatinin yaklaşması ve artan kar yağışı ile dönüşe geçen araçlar Abant Alabalık mevkisinde kayganlaşan virajı alamayarak dereye uçtular. İnsanın dahi yürümekte güçlük çektiği yolda araç trafiği jandarma trafik ekipleri tarafından durduruldu. Abant Yolu Akçaalan köyü mevkisinde zincirsiz araçların geçmesine müsaade edilmeyerek zincirsiz araçlar geri çevrildi.

Kar lastiği olmayan araçlar tek tek çekicilerle alınarak yolun açık olduğu Akçaalan mevkisine kadar taşındı. İlimizdeki çekiciler yeterli gelmeyince Düzceden takviye çekiciler istendi.

https://www.youtube.com/watch?v=LeL_cz4A_F0

Abant gölü çevresinde bulunan araçların çıkışı saat 22:00 da sona ererken milli park olan Abant’ta tek bir Milli Park görevlisi veya aracı görülmedi. Jandarma ve Jandarma tafik ekiplerinin yoğun uğraşıları ve yerinde kararları sonrası trafik açıldı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir