Bakın Altından Ne Çıktı

0

Borazanlar mahallesi Hürriyet Caddesi O. Yapı Market önünde çöp konteyneri yanına oturmuş yemek yemeye çalışan bir kadını gören haber ekibimiz duruma kayıtsız kalmadı.

Çöp poşeti içinden çıkan yemekleri yiyen kadını fotoğraflayıp ardından yardımcı olmak için yanına giden haber ekibimizin “neden çöpten yemek yiyorsunuz? Size yardımcı olalım kimseniz yok mu? Devletten yardım talep ettiniz mi?” gibi soruları üzerine “Mersinli olduğunu, kocasından boşandığını ve dört çocuğu olduğunu, belediyeden yardım talep ettiklerini ancak belediyenin kendilerine bakmadığını” söylerken basın mensubu olduğumuzu söyleyince gitmemiz için bağırmaya başladı.

- Relam -
Mutlu Yıllar

Kadının yanından ayrılıp Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’i arayan haber ekibimiz “yardıma muhtaç bir kadın olduğunu çöpten yemek yediğini ve belediyenin kendisine bakmadığını” aktarması üzerine Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir hemen belediye görevlilerini gönderdi.

Belediye görevlileri kadını alırken, telefonla dönüş yapan Rasim Özdemir “bunlar ilimize bilinçli olarak bırakılmış duygu sömürü çetesi değişik şehirlerden araçlarla gelip insanların yoğun olduğu cadde ve sokaklar üzerinde bu tip eylemler yaparak insanlardan para koparıyorlar ve başka şehirlere geçiyorlar. Bunların kim oldukları ve yardıma ihtiyaç duyup duymadıklarına dair bilgiler belediyemizde ve Valilikte mevcut duyarlılığınız için teşekkür ederim. İnsanları bu konu hakkında bilinçlendirmeye yardımcı olursanız bizlerde mutlu oluruz” dedi.

Bizlerde Bolu Son Haber olarak halkımızı bu tip duygu sömürücülere karşı uyarıyoruz. Eğer bu tip insanlar görürsek yardım etmeden önce emniyet güçlerine haber verelim.