Bakın Oto Kurtarıcılar Polis Telsizlerini Nasıl Dinlemiş!

Olay Perşembe akşamı D-100 karayolu Abant kavşağında meydana geldi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Tescil Müdürlüğüne bağlı ekipler İstanbul’dan Bolu istikametine gitmekte olan bir oto kurtarıcıyı şüphe üzerine durdurdu.

Y. K’ya ait durdurulan araçtan evrakları isteyen polis memurunun telsizinden geçen bir telsiz konuşmasının aynı anda oto kurtarıcıdan da geldiğini anlayan polis memuru araçta polis telsizi olup olmadığını sordu.

Y. K. ise polis memuruna araçta bir telsiz olduğunu ancak bunun polis telsizi olmadığını telefonun çekmediği yerlerde kullandıkları bir telsiz olduğunu söylese de polis ekipleri konu ile ilgili Bolu Dağı Jandarma Karakolundan destek istedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri yaptıkları incelemede kullanılan telsizin polis telsizi olmasa da BTK (Bilgi Teknolojileri Kurumu) tarafından güvensiz olduğu gerekçesi ile kara listeye alınan ülkemizde satışı ve kullanılması yasak olan hatta satılmış ise toplatılması kararı bulunan BAOFENG marka telsiz olduğu gerekçesi ile telsize el konulurken Y. K. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Oto kurtarıcıların polis telsizlerini dinleyerek kazaları daha önce öğrenip kaza yerine ulaşarak para kazanmak için telsizleri dinledikleri değerlendirilirken jandarma tarafından terör dahil çok yönlü araştırma yapıldığı bildiriliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir