Balaban Yolsuzluğu İma Etti, Özcan İnkar Edemedi!

Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı 1. oturumu gerçekleşti. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Parti grup başkanı Burak Balaban, geçtiğimiz ay sitemizin de haber yaptığı Kuzey çevre yolundaki kanalın kapatılmasında kullanılan kutu menfezlerle ilgili olarak; “Bolu Belediyesi kendi şantiyesine 2 kilometre mesafede olan bir yer ancak biz 2 kilometre ileriye kendi ürettiğimiz menfezleri teslim etmek için kendi işimize adet başına 3200TLx2500 adet için 8 milyon TL fiyat veriyoruz ancak aynı iş için İzmirli bir firma taaa 600 km öteden gelip adet başına 2000TLx2500 adet için 5 milyon TL fiyat veriyor daha sonra bizim Belediyemiz ihalede adet başına 3200TL fiyat verirken İzmirli firmaya elimizdeki menfezleri 1900TL adet fiyatı olarak satıyor. Bu nasıl iştir bu durumu kamuoyunun vijdanına bırakıyorum” demesi üzerine CHP’li Tanju Özcan adeta küplere bindi.

Bir anda yüzü kızarıp sert bir şekilde konuşmaya başlayan CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan “yani sen şimdi bizim yolsuzluk mu yaptığımızı ima etmeye çalışıyorsun? Sen meclis üyesisin kamuoyunun vijdanına bırakıyorum deyip yerine oturamazsın yolsuzluk olduğunu düşünüyorsan git savcılığa suç duyurusunda bulun! Ak parti döneminde bize de haber getirenler vardı belediye içerisinden, sizin haber kaynaklarınız size yanlış bilgi vermiş, Biz ihaleye 8 milyon TL teklif verdik, İzmir firması 5 milyon teklif vermiş biz bir hesap hatası yapmışız bu menfezlerin adet maliyetini fazla hesaplamışız o nedenle ihaleye yüksek fiyat vermişiz fiyatı yeniden hesapladığımızda adet maliyeti 1600 TL olduğunu görünce 1900 TL’den İzmirli firmaya satmaya karar verdik belediyenin zararı yok” derken verdiği rakamların tamamınında Burak Balabanın verdiği rakamlarla aynı olması şaşkınlık yarattı.

Bal Gibi Yolsuzluk Mu?

Neden İhaleye Çıkıldı?

Bolu Belediyesi çeşitli ebatlarda kilit parke taşı, bordür, beton boru, baca, piknik masası gibi bir çok ürün üretmesine rağmen bunları kendi kendisinden almak için hiç bir ihaleye çıkmıyor. O halde neden menfezleri ürettiği halde menfez alım ihalesine çıkıyor?

Bir İhalede Yaklaşık Maliyet Nasıl Hesaplanır?

Bir ihaleye çıkılmadan önce ihale konusu işi yapan ancak ihaleye katılma olasılığı olmayan yada katılamayacak olan en az 3 firmadan fiyat alınır. Alınan fiyatlar toplanır ve kaç adet fiyat alındı ise o rakama bölünerek bir ihaledeki en önemli unsur olan yaklaşık maliyet bulunur.

Söz konusu ihalenin açıklanan yaklaşık maliyeti ise 8 milyon 75 bin TL yani en az üç firmadan teklif alındığı düşünüldüğünde bu rakamların en düşüğü 8 milyon 50 bin ve en yükseği de 8 milyon 100 bin TL.

CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan adet maliyetinin yanlış hesaplandığını söylemişti öyle ise ihale öncesinde ön teklif veren 3 firmada mı yanlış maliyet hesapladı?

İhale Neden İptal Edilmedi?

Geçtiğimiz aylarda İl Özel İdaresinin ihaleleri ile ilgili bir basın açıklaması yapan CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan “müteahhitler ne fiyat veriyorsa %15 altında Bolu Belediyesi yapmaya hazırdır yeter ki Bolu’nun parası Bolu’da kalsın” demişti öyle ise bir menfezin Bolu Belediyesine maliyeti 1.600TL iken neden kendi ürettiği menfezleri ihaleyi iptal ederek kendisi satın almadı da adet başına 300TLx5 bin adet menfez Belediye’yi 1.5 milyon TL zarara uğrattı?

Dileyen Vatandaş Şikayetçi Olabilir!

Ak partili Burak Balaban’ın yolsuzluk imalarından sonra küplere binen CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan “rakamlar ortada eğer gerçekten yolsuzluk yapılmışsa dileyen vatandaş gidip şikayetçi olabilir” dedi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir