Başkan Seçimde Verdiği Sözü Unuttu, Suya Büyük Zam!

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ ZAM OLMASIN DEDİ AMA KABUL GÖRMEDİ

DİJİTAL SU SAYAÇLARINA %20 ZAM UYGULAMAYA KONULDU

Bolu Belediyesi Mart ayı toplantıları 1. oturumunda Ak Parti grubunun su zamlarıyla ilgili verdiği önerge reddedildi.  Daha önce Meclis kararıyla 01 Mart tarihine kadar ertelenen dijital su sayacı kullanıcılarına yapılacak %20’lik zam yürürlüğe girdi.

Bolu Belediyesi tarafından 01 Mart tarihi itibarıyla dijital su sayaçlarını kullanan abonelerin tükettiği suya  %20 zam yapıldı. Karar alınırken de zamma karşı çıkan AK Parti grubu suya yapılan zammın özellikle dijital su sayaçlarına yapılması ve zorunlu saat değişikliğinin ise hukuksuz olduğunu belirtmiş ve sonucunda 1 ocak da Tanju Özcan’ın yaptığı zammın en azından Mart ayına ertelenmesini sağlamıştı.  Pandemi  sürecinin hala devam etmesinden dolayı da bu sürenin  3 ay ertelenmesini öngören AK Parti grubu önergesine MHP destek verirken Tanju Özcan’ın oylamadan önce Red verilmesi yönündeki telkininiden sonra CHP ve İyi Partili  meclis üyelerinin Red oyu vermesiyle tartışılması a bile fırsat verilmeden Red edildi.

%20 ZAM UYGULAMAYA KONULDU

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban; “Bilindiği üzere Kasım  ayı Meclis bütçe görüşmelerinde  Bolu Belediyesi tarafından dijital su sayacı abonelerinin kullandığı suya %20 zam yapılması planlanmıştı. Biz Ak Parti Grubu olarak o gün yaptığımız itirazda bunun verdiğini sözlere aykırı olduğunu ve dijital su sayaçların kullanan vatandaşlara adeta bir ceza olduğunu söyleyerek buna karşı çıkmıştır. Tüm çabalarımız lütfen 1 Mart tarihine kadar ertelenen  zam maalesef uygulanmaya konulmuş oldu. Artık dijital su sayacı kullanan aboneler suyu %20 daha pahalı alacaklar” ifadelerine yer verdi.

SEÇİM DÖNEMİ VERDİĞİ SÖZÜ UNUTTU

Pandemi şartlarının devam ettiğini ve Belediyenin vatandaşın sırtındaki yükü alması yerine daha fazla bir yük yüklediğini belirten Balaban; “Tüm ülkede olduğu gibi Bolu’da zorlu bir süreçten geçiyoruz. Devletimiz vatandaşımızın ve esnafımızın üzerindeki yükü hafifletmeye çalışırken Bolu Belediyesi suya %20 zam yapıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Biz Ak Parti grubu olarak bu zam kararının en azından yaşam şartlarının normale dönünceye kadar ertelenmesi talep ettik. Lakin bu talebimiz seçim döneminde; “Bolu’ya Türkiye’nin en ucuz suyunu içireceğim’ sözünü veren Tanju Özcan, İYİ partili ve chp li meclis üyeleri  tarafından kabul görmemiştir” dedi.

‘BAŞKAN ÖZCAN GÖZÜNÜ VATANDAŞIN CEBİNE DİKMİŞTİR’

Vatandaşların mekanik su sayacına geçişi adına zam uygulamasının uzatılması gerektiğini vurgulayan Burak Balaban; “Aralık sonrası gördük ki, Bolu Belediyesi vatandaşların mekanik saate geçişi konusunda yeterli duyuruyu yapmamış veya kasıtlı olarak yap(a) mamıştır. %80 dijital su saati kullanılan Bolu’da bu zam, pandemi sürecinde vatandaşın sırtına ek yük olmuştur. Belediyeye seçildiğinde beri elle tutulan hiç bir. İcraatını hayata geçiremeyip ek kaynak da oluşturamayan Sevgili Başkan ve saz heyeti , gözünü Bolulu vatandaşın cebine dikmiştir. Bütçede oluşacak muhtemel açığı su zamlarıyla kapatmanın hayalini kurmuştur. Bu durum Bolu için üzücü, vatandaşımız içinse büyük bir hayal kırıklığıdır. Bu konuda hukuksal mücadeleye de başlıyoruz. ” cümlelerini kullandı.  

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir