Belediyeden Büyük İhmal. Doğal Gaz Borusu Patladı, Facianın Önünden Dönüldü

Olay Borazanlar mahallesi, Gelincik sokakta saat 23:45 sularında meydana geldi. 

Görgü tanıklarının ifadelerine göre “akşam saatlerinde Belediyenin alt yapı çalışması yaptığı kanalda göçme meydana geldi. Göçmenin etkisi ile sokağı besleyen doğal gaz borusu zedelendi ve büyük bir sesle doğal gaz borudan boşalmaya başladı tüm mahalleyi bir anda doğal gaz basarken vatandaşlar defalarca kez Bolu belediyesini ve Doğal gaz acil hattını defalarca kez aradıkları halde hiç kimsenin gelip ilgilenmediğini belirttiler.

IMG-20200610-WA0001

Allah Bolu Belediyesinden Boluluları Korusun!

İki yıl önce yeni yapılan kanalizasyon ve yağmur suyu hattının yeniden kazıldığı ve çalışma başladığından itibaren işin başında hiç bir belediye yetkilisi bulunmadığı belirtildi. İşi yapan mütahit firmanın güvenliği gelişi güzel kullanmış oldukları iş makinası ve kamyonlarla sokağın her iki tarafını kapattığı ve şuan meydana gelen son derece tehlikeli olayda oluşabilecek kaza patlama sonucu itfaiye ve ambulansların bölgeye ivedi olarak ulaşmalarında büyük sıkıntı oluşturdu. Bırakın aracı nerede ise yayaların dahi geçemeyeceği şekilde sokağın kapatılması yine  itfaiyenin olay yerine 300 metre aşağıdaki sokaktan son sürat geçtikten sonra hızını alamayarak  Paşaköy mahallesinden çıkıp D-100 alt geçidinden dolanarak gelmesi evleri gazla dolan vatandaşları çileden çıkarttı.

20200610_001150

Vatandaş Top Üstünde, İşin Sahibi Belediye Fen İşlerinden Kimse Gelmedi! 

İşin yapım ve kontrolünden sorumlu Fen İşlerinden sorumlu başkan yardımcısı Feridun Yılmaz ve Fen İşleri Müdürü Adnan Demirel başta olmak üzere işin yaptırıcısı ve denetleyicisi konumundaki belediye yetkilileri olay yerine gelmezken Özel Kalem müdürü Rasim Özdemir koşar adımlarla olay yerine gelip bilgi aldıktan sonra canlı yayınımızda olaylarla ilgili bilgiler verdi. Rasim Özdemir; ” müteahhit kaynaklı bir durum söz konusu kazı alanını sürekli olarak denetliyoruz, örneğin “bugün ben buradaydım her gün gelip kontrol ediyoruz. Şuanda sokağa itfaiyenin girememesi gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir