Belediye’den FETO’ya Rant Mı Sağlanıyor?

        İmar planında resmi kurum arazisi olarak görünen yeri vatandaştan ucuza alarak kapatan Bolu Belediyesi’nin, imar tadilatı yaptıktan sonra 3 misline satması hangi insanlığa, hangi delikanlılığa sığar?  vatandaşı kandırarak elindeki araziyi ucuza kapatan üçkağıtçı emlakçılardan ne farkı kaldı Bolu Belediyesi’nin? 
        Bolu Belediyesi Paşaköyü’nde imar planında resmi kurum yeri olarak görünen 7.5 dönüm arsayı 10 milyon liraya çok ucuz bir rakama satın aldı. Vatandaş da resmi kurumdan başka bir şey yapamayacak diye gözden çıkarttığı arsayı, ucuz da olsa satıp paraya çevirdiği için mutlu oldu. Ancak Bolu Belediyesi burada İmar plan tadilatı yaparak arsanın emsal 2 değerini 2,5’a, 5 kat olan imar durumunu da 10 kata çıkararak turizm alanı ilan edince, arsanın değeri bir anda en az 3 misline çıktı. 
          Bahse konu arsa yapılan bu imar değişikliklerinden sonra ihaleye çıktı. İhaleye; Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yakın dostu, Belediyespor’dan sonra Boluspor’a da yönetici olan herkesin FETÖ’cü olarak bilinen iş insanı Abdullah Onur ile birlikte yan teklifçi olarak bir kişi daha girdi. Yan teklifçi firma hiç artırıma gitmeden ihaleden çekilirken, 7,5 dönümlük kupon turizm arsası 32 milyon liraya Abdullah Onur’da kaldı. 
         BoluSonHaber olarak soruyoruz; 
         *Paşaköylü vatandaş Muharrem Altıntaş’tan 10 milyon liraya çok ucuz bir fiyata bu arsayı satın alan, daha önce imar planında resmi kurum arazisi olarak ayrılan arsada imar tadilatı yaparak değerini artıran Bolu Belediyesi, burada arsa sahibini kandırmış olmuyor mu?
        *“senin arsan resmi kurum yeri olarak ayrılmış, buraya bir şey yapamazsın” deyip, çok ucuz bir rakama 10 milyona satın aldıktan sonra sadece bu parselde imar tadilatına giderek, emsal ve kat artışı yaparak turizm arsası ilan etmek ve sonra da 3 mislinden fazlasına satmak hangi delikanlılığa sığar? 
         *Ayıp değil mi bu yaptığınız hileli işler, Bolu Belediyesi’nin ismine yakışıyor mu? 
         *Koskoca Bolu Belediyesi olarak, üçkağıtçı emlakçılar gibi Vatandaşı kandırmaya utanmıyor musunuz? 
          *Özdilek’in karşısında D-100 Karayolu’na cephe olan 6099 parseldeki 7436 M2’lik arsanın ihalesine yan teklifçi dışında hiç kimsenin girmemesi normal midir? 
           *Yoksa burayı da FETÖcü iş insanı Abdullah Onur alsın diye mi yapıldı bütün bu ayarlamalar. 
            *Bu arsaya özel imar tadilatı yapılarak, emsal 2’den 2,5’a ve 5 kattan 10 kata çıkarılması ile, bu bölgedeki diğer bütün arsaların imar planları da alt üst edilmiş olmuyor mu? 
            * Alpagut Mahallesi’nde 3 katlı konut alanı parsellerin m2 si 4 bin lira iken, 2,5 emsal ile 10 kata çıkarılan D-100 Karayolu kenarındaki bu turizm- ticaret arsası çok ucuza satılmış olmuyor mu?

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir