Bolu Belediye Meclisi’nde Demokrasiye Aykırı Uygulamalar ve Seçim Öncesi Borçlanma Yetkisi Talebi

Bolu Belediye Meclisi’nde yaşanan demokrasiye aykırı uygulamaların yanı sıra, seçimlere bir ay kala gündeme gelen 434 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi de dikkat çekiyor. Meclis Başkanı Tanju Özcan’ın yönettiği oturumda, bu yüksek miktardaki borçlanma yetkisi talebi, meclis üyelerinin çoğunluğu tarafından reddedilmesine rağmen kabul edilmiş gibi gösterildi.

Bu kadar yüksek bir miktarın seçimlere bir ay kala gündeme gelmesi ve meclis üyeleri tarafından reddedilmesine rağmen Başkan Özcan’ın bu talebi kabul etmesi, kamuoyunda soru işaretlerine neden oluyor. Seçim öncesi bu kadar büyük bir bütçenin ne için kullanılacağı ve bu kararın hangi projeleri desteklemek için alındığı merak konusu.

Meclis üyelerinin çoğunluğunun karşı çıktığı bu borçlanma yetkisi talebi, seçim atmosferinde dikkatleri üzerine çekiyor ve tartışmalara yol açıyor. Bu durum, seçmenlerin adaylar üzerindeki tercihlerini etkileyebilecek önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

BOLU KAMUOYUNUN DİKKATİNE

              Bolu Belediye Meclisinin 07.02.2024 tarihli Şubat ayı 2. Birleşimi 1. Oturumunda, İKİNCİ gündem maddesinin (a) bendini, belediye başkanı Tanju ÖZCAN oylamaya açmış, “EVET” oylarını sormuş ancak “HAYIR” oylarını sormadan “Kabul edilmiştir” demiştir!..

Meclis üyelerince sayım usulüne sözlü itiraz edilmiş ancak itirazlar dikkate alınmadan akabinde 2.maddenin (b) bendini oylamaya geçmiştir. Başkan “EVET” oylarını sormuştur. Hiçbir beyanda bulunmadan “HAYIR” oylarını da sormuş, yine sayı beyan etmedenOy çokluğuyla kabul edilmiştir” demiştir!

O anda ÇOĞUNLUK MECLİS ÜYELERİNCE şedit İTİRAZLAR yükselmiştir!

Meclis üyeleri tarafından HAYIR oylarının fazla çıktığı itirazı yapılmıştır ve sayımın yenilenmesi talep edilmiştir. Malum başkan, çoğunluğu yok sayarak, Tekrar sayım yapmadan oturuma ara vermiştir.

Halbuki Meclis hazirun listesinde 29 meclis üyesi mevcuttur  ve 16 HAYIR OYU beyan edilmiştir!..

PEK KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZ DİKKAT BUYRUN:

16 RET OYA MUKABİL 13 KABUL OYU verilmesine rağmen, kontrolü kaybeden başkan Tanju ÖZCAN, “Kabul edilmiştir” diyerek HALKIMIZIN İRADESİNİ GASPETMEYE KALKMIŞTIR. BU İRADE GASPI KABUL EDİLEMEZ!  İtirazları nazara almadan oturuma ara vermesi de oldukça SAYGISIZ VE HUKUKSUZ BİR TUTUM OLMUŞTUR!. 

 2.oturumda divan başkanlığına başkan vekili Ahmet FİDAN vekâlet etmiş, itirazları Ahmet FİDAN da dikkate almayınca 16 HAYIR oyu verenler Meclisi terk etmiştir.

KIYMETLİ BOLULULAR!..

Belediye Kanununun 19.maddesi uyarınca çıkarılan 25961 sayılı Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 13.maddesinde İşaretle Oylama şu şekilde açıklanmıştır: “Meclis üyesinin elini yukarı kaldırarak veya ayağa kalkarak kabul, çekimser veya ret şeklinde oyunu açıklamasıdır. İşaretle oylamada tespit etmek Başkanlık Divanına aittir. Çoğunluk olup olmadığı hususunda tereddüt olursa bir defa daha oylama yapılır. Tereddüt giderilemediği takdirde ad okunmak suretiyle açık oylamaya başvurulur” Bu kural EMREDİCİ hukuk kuralıdır!..

Tanju Özcan, YASAYI VE EMREDİCİ YÖNETMELİK HÜKMÜNÜ AÇIKÇA ÇİĞNEMİŞTİR!… USUL ve YASAYA AYKIRI davranan seçilmiş başkan ve divan üyeleri kamu görevlisi niteliğindedir ve GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANMIŞLARDIR. Malumunuz olduğu üzere Türk Ceza Kanunu bağlamında GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK, SUÇTUR! Başkan, bu suçu işlemeye tenezzül edecek kadar alçalmıştır!

Seçimlere 1,5 ay kala talep edilen 434 MİLYON LİRALIK BORÇLANMA YETKİSİNE meclis üyelerimizin ÇOĞUNLUĞU haklı olarak RET OYU vermiştir. Zira hiçbir projeye bu kadar kısa bir zamanda başlanamaz ve dahi bitirilemez! 5 yılı Belediye için değil kendi reklamı için HARCAYAN başkanın son davranışı SEÇMENLERİMİZİN İRADESİNİN GASP EDİLMESİ OLMUŞTUR!

NETİCETEN; BU HUKUKSUZ UYGULAMAYA KARŞI İDARİ VE CEZAİ YOLLARA BAŞVURACAĞIMIZI, İŞBU GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇUYLA İLGİLİ BOLU CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIMIZI SAYGIDEĞER BOLU HALKINA VE TÜM TÜRKİYE’YE BEYANLA İLAN EDERİZ !!!…

UĞUR AKBAY          MANSUR ŞEN

İLKAY BAYRAK                NECDET ÇAKIR

NURETTİN ULUTÜRK              HÜSEYİN TÜRKMEN     

SEMİH DİMİCİOĞLU     İBRAHİM İPEK

KAMURAN AVCI     SİNAN SEYMEN             

 FATİH BAYRAK         İSMAİL YERLİKAYA

HAKAN ALPARSLAN          FERİDUN YILMAZ  

BÜLENT OTURAK           FATİH SİLİN     

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir