Bolu Belediyesi’nde Kafalar Karışık

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra ilimizdeki park, refüj, mezarlık vb. yeşil alanlarda çimlerin zamanında biçilip bakımlarının yapılamaması sorunu hakkında belediye başkanı Tanju Özcan çokça eleştirilirken gelişmeler bu yıl da başkanın peyzaj konusunda pek de ne yapacağı konusunda bir bilgisi olmadığını ortaya koyuyor.

Bolu belediyesi tarafından herhangi bir çim biçme ihalesine çıkılmazken Ak partili meclis üyesi Burak Balaban şehrin bazı noktalarında çim biçerken görülen üzerinde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Aracı yazan ve doğu illerinden gelen vatandaşlar olduğu anlaşılan personellerin İBB’den gelip gelmediğini veya bir ihale olup olmadığını belediye meclisi mayıs ayı 2. oturumunda sorması üzerine başkan Özcan “keşke İmamoğlu böyle bir yardımda bulunsa çok sevinirim ancak böyle bir şeyden haberim yok bu yıl çim biçme hizmet alımı ihalesi düzenlemedik” demişti. Başkanın açıklamasının devamında Park Bahçeler Müdürlüğü’nden bir yetkili ise bahsi geçen ekiplerin “Ağaç zararlıları ile mücadele ekipleri” olabileceğini söylemişti.

Bolu belediyesi  ‘2021/176796 KİK sayılı ihale ile TÜM MEZARLIKLARDA HERBİSİT VE ENJEKSİYON SİSTEMİ İLE AĞAÇ ZARARLILARI VE HASTALIKLARIYLA MÜCADELE’ ihalesine çıkarken Jeton Vektör Kontrol isimli firmanın kazanmış olduğu 5.280.603,91 TL bedelli ihalenin teknik şartnamesinde çim biçme işleri yapılacağı yazmadığı gibi çim ile mücadelenin KİMYASAL MADDELER İÇEREN VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI TARIMSAL ZEHİRLER İLE YAPILACAĞI yazıyor.

Kimyasalların isimleri ise şu şekilde Glufosinate (Kanser yapıcı özelliği var), MCPA (suya karıştığında özellikle balıklarda hızlı ve ani ölümlere neden oluyor, arılar temas ettiğinde direk öldürüyor).

Bugün Borazanlar mahallesi mevkiinde gördüğümüz ekiplere İBB ekibi olup olmadıklarını ve kim adına çalıştıklarını sorduk. Sorularımızı cevaplayan görevli “firmamızın ismi Güney Peyzaj biz İBB ekibi değiliz ihaleyi kazandığımız için geldik daha fazla bilgi veremem” dedi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir