Bolu Son Haber… Başkan Yolu ve Parkı Sattı Mı? Detaylar İçin Tıklayın…

İlimiz turistik yerlerinden Abant yolu geçtiğimiz yıllarda imara açılmıştı. Yapılan uygulama sonrasında Abant yolunun yer yer 200 metre sağı ve 200 metre solunda parselasyon işlemleri yapılmış yol, park, ticari, turistik ve tarım arazileri belirlenmişti  ancak 18. madde uygulaması yapılmamıştı.

Yapılan bu uygulama ile Abant yolu imar rantına açılmış oldu. Abant yolunda faaliyet gösteren bir otel geçtiğimiz son baharda otel inşaatına başladı. Otel inşaatının başladığı yerin imarda yeşil alan ve yollardan oluşması köylüleri çileden çıkarttı.

Bir çok köylünün değerli tarım arazileri yol ve parka ayrılırken ve belediye’ye yapılan itirazlar dikkate alınmazken paranın gücünü gösteren bu uygulama köylüleri çileden çıkarttı.

Köylüler park ve yollara ayrılan arazilerinin kendilerine geri verilmesi gerektiğini söylerken, otelde çalışan bazı köylüler ise “otele geçtiğimiz sonbahar belediye başkanı Tanju Özcan geldi ve otel inşaatı başkanın ziyaretinden hemen sonra başladı bu işin başkanın haberi ve müsaadesi olmadan başlaması mümkün değil” dediler.

https://youtu.be/AuH6Qf5lwt4

Yine köylü bir vatandaş “Otel inşaatının hemen yanında Ak parti belediye meclis üyesi İsmail Yerlikaya’nın da işletmesi var eşi ile birlikte sürekli gelip gidiyorlar ve İsmail Yerlikaya’nın eşi de İmar Müdür Yardımcısı bu olaya sessiz kaldıkları gibi zaman zaman kendi işletmelerinin etrafında da imar düzenlemeleri yapıyorlar, örneğin onların işletmesinin yolu yoktu İsmail Yerlikaya bu yeri satın aldıktan sonra hızlıca imar yolu açıldı ve imarda bu yer bağ bahçe iken turizm alanına çevrildi siyasiler ve belediye tarlalarımızın peşini bıraksın” dedi

Daha önce de Ak partili Alaaddin Yılmaz Kültür mahallesinde yolu parselleyerek satmış kamuoyunda uzun bir süre gündemde kalmıştı ancak Alaaddin Yılmazın tüm bu işlemleri kanunlara deyim yerinde ise kılıfına uydurarak yapmasına rağmen Başkan Özcan’ın meclisten onay almadan ve herhangi bir imar değişikliği yapmadan böylesi kanunsuz bir işe onay vermesi önümüzdeki günlerde epeyce gündemde kalacağa benziyor.

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir