Kent Konseyi Siyasileşmemeli

Belediye Kanunu Madde 76- Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.

Yasal bir kuruluş olan Kent Konseyine geçtiğimiz yıl Tanju Özcan’ın tam desteği ile  CHP’li Haşim Ulusoy’un seçilmesi Kent Konseyine siyaseti bulaştırdı. 

Kanunda açıkça insanları hemşehricilik bilinci ile bir araya getirmesi için kurulan Kent Konseyine CHP’li Haşim Ulusoy’un seçilmesi A ‘dan Z ‘ye tüm Boluluların babası olan merhum İzzet Baysal’ı anma törenine gölge düşmesine neden oldu.

Ak Partili millet vekili Fehmi Küpçü programa katılamazken, katılım sağlayan Ak partili millet vekili Arzu Aydın’a tören boyunca söz verilmediği gibi protokol üyelerine hitaben yapılan “hoş geldin” konuşmasında da ismi zikredilmedi.

 

Saygısızlık Bolu Halkına Yapıldı!

Onbilerce Bolulunun oyunu alarak Millet vekili seçilen Arzu Aydın sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir paylaşım yaparak sitemde bulundu. 

Vekil Arzu Aydın yaptığı açıklamada;

“Bugüne Dair;

Allah’ın selamını vermekten imtina edenlerin hoş geldiniz demeyi bilmeyenlerin, oluşturdukları korku imparatorluğu nedeniyle mahiyetindeki insanların ve/veya kuruluşlarında aynı tavrı göstermesine şaşırmadığım bu devri süreçte bilinsin ki vekaletimiz Bolu Halkı’nın vekaletidir saygı ya da saygısızlık şahsımıza değil milletimize yapılmış olur zira biz şahsen zaten Bolu’nun evladıyız, özne Bolu olduktan sonra da nerede olmamız gerekirse oradayız.” dedi.

21.08.2013 tarihinde yerel bir gazeteye açıklama yapan Haşim Ulusoy “1970 yılından bu yana CHP üyesiyim Yerel seçimlerin ardından Bolu’ya kardeşlik gelecek huzur gelecek. Bolu’da yaşayan vatandaşlara insan muamelesi yapan bir anlayış gelecek” derken; İl başkanı ve dolayısı ile belediye başkanı seçilemeyen Haşim Ulusoy’un bu tavrı “halk arasında iyi ki seçilememiş” dedirtti.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir