Bu Nasıl Basın! Bu Nasıl Gazetecilik?

İlimizde yerel gazete olarak faaliyet gösteren boluekspres gazetesi dün 12.07.2019 saat 17:00 sıralarında Belediye başkanımız sayın Tanju Özcan şovmenler Beyaz, Cem Yılmaz ve Okan Bayülgen’in olduğu bir görsel üzerine sizce hangisi daha şovmen başlığı ile haber yaptı. Haber içeriğinde Kuran-ı Kerim’i öpüp herkese eşit davranacağı, noterden beyanname verip işçileri çıkartmayacağı tüm partilere eşit davranacağını söyleyip Yeniçağa belediyesinin hesaplarına icra uygulayıp bloke koydurması gibi konulardan bahsediyordu. 

İlimizde faaliyet gösterip Tanju Özcan’a sürekli muhalefet etmesiyle bilinen iki gazetenin haricinde bir gazetenin daha Tanju Özcan a muhalefet etmesi açısından önem taşıyan haberi diğer yerel gazetelerimiz de sosyal hesaplarından alel acele paylaştılar.

Ancak ne keramet ise haber yayınlandıktan 1 saat sonra, önce boluekspres gazetesinin sitesi ve sosyal mecraları ile haberi paylaşan diğer haber sitelerinin sosyal hesaplarından kaldırıldı!

İlimizin kanayan yaralarından biri yerel basın! 

İlimizde faaliyet gösteren yerel gazetelere ait şirket ve imtiyaz sahipleri geçmişte özellikle eski Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde kalemlerini bir şantaj aleti olarak kullanıp belediyeden iş, ihale veya reklam geliri almak için kullanmışlar daha sonraları belediye içinde basınla birlikte dolap çevrildiği anlaşıldığından basına ve belediye’ye tepki göstermişlerdi.

Bu durumdan ise en çok zarar gören maddi olarak Bolu halkı iken, skandalların her biri ardı ardına patlaması ile yine en çok zarar gören Alaaddin Yılmaz oldu. En çok mağdur olan ise gazeteci Kamuran Alagözoğlu oldu. Eğer Alaaddin Yılmaz basının eleştirilerini kabul edip kendisine çeki düzen verse belkide bugün daha iyi bir Bolu, Belediye yönetiminde ise AK partili bir Belediye Başkanı olabilirdi. Bundan da Belediye Başkanı Tanju Özcan`ın kendisine bir kıstas çıkartması gerekir.

Şimdi soruyoruz? 

1-Boluekspres gazetesi neden böyle bir haberi yayınlayıp 1 saat geçmeden yayından kaldırdı?

2-Belediyeden haberin kaldırılması yönünde bir baskı oldu mu?

3-CHP den haberin kaldırılması yönünde bir baskı oldu mu?

4-Böyle bir haberin yayınlanma amacı neydi? Haber yayından kaldırıldığına göre amacına ulaştı mı? Ulaştı ise boluekspres gazetesinin veya kime bu haberin bir faydası oldu?

[poll id=”5″]

 

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir