Bu Nasıl İş? Başkan Bildiğimiz Müdür, Müdür Bildiğimiz İşçi. Belediyenin Bilinmeyenleri!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra kimlerin Başkan Yardımcısı kimlerin Özel Kalem Müdürü olacağı merak konusu olmuştu ki, seçime kadar camilerden çıkmayan seçimden sonra meyhanelerde boş koltuk bırakmayan  bazı basın mensupları Başkanın sağ kolu olan İsmail Özgüneylioğlu’nun Özel Kalem Müdürü olarak ve gazeteci Rasim Özdemir’in ise Başkan Yardımcısı olarak atamalarının yapıldığını ballandıra ballandıra yazmışlar ve Bolu Belediyesi’de basın açıklamaları ile haberleri doğrulamışlardı.

Kimlerin dışarıdan  Belediye Başkan yardımcısı olabileceği  657 sayılı kanunun 68/B bendinde açıkça belirtilmektedir. Buna göre; Bolu ili 200.000 nüfusun altındadır ve 2 tane meclis üyelerinden 2 tane de meclis üyesi olmayan memurlardan toplamda 4 Başkan Yardımcısı atanabilir.

Üzülerek belirtmek gerekiyor ki gazeteci Rasim Özdemir’in  bu seçim döneminde Başkan Yardımcısı olması kanunen mümkün değil. Şöyle ki; Rasim Özdemir şuan üniversite mezunu değil. Başkan yardımcısı olması için olmazsa olmazlardan birisi  lisans yani dört yıllık üniversite mezunu olmak oysaki Rasim Özdemir şuan hala bir öğrenci açıktan üniversite okuyor diyelim ki Rasim Özdemir dört yıllık üniversite mezunu, devlet kanunda diyor ki Belediye Başkan yardımcısı olabilmen için dört yıllık üniversite mezunu olman ve 10 yıl memur olarak, belediye veya iştiraklerinde görev almış olmak gerekir diyor. Oysa ki Rasim Özdemir’in böyle bir geçmişi yok. Rasim Özdemir’in tekrar bir seçim yapılıp meclis üyesi oluncaya kadar 10 yıl daha Belediye Başkan Yardımcısı olması kanunen mümkün değil.

rasim özdemir başkan yardımcısı

Ayrıca 657 sayılı kanunun 15 nci maddesine göre de şuan devlet memuru olan Rasim Özdemir Başkanın basın sözcülüğü görevini yapamaz zira kanunun 15 nci maddesinde memurların basın açıklaması yapamayacağı açık olarak belirtilmiştir. Rasim Özdemir basın açıklamaları yaparak kanunen suç işliyor.

rasim özdemir basın sözcüsü

Peki bu güne kadar Özel Kalem müdürü olarak lanse edilen herkesin İsmail abisi yediden yetmişe herkesin gönlünü gülümsemesi ile feth eden Başkanın sağ kolu İsmail Özgüneylioğlu’na,  o şuanda belediye şirketinde çalışan eleman olarak sigortası yatırılıyor ve maaş alıyor resmiyette imza yetkisi yok. 

rasim özdemir bolu belediyesi

Peki Özel Kalem Müdürü kim? Şuan basına Başkan Yardımcısı olarak lanse edilen Rasim Özdemir gerçekte Başkan Yardımcısı değil Özel Kalem Müdürü Bolu belediyesinin web sayfasında da Rasim Özdemir Özel Kalem Müdürü olarak tanıtılıyor ve Özel Kalem ile ilgili tüm imzaları o atıyor.

İsmail Özgüneylioğlu Özgür Bolu

Peki neden böyle bir şey yapıyorlar? Açıkçası bizde anlam veremiyoruz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir