Çeşmelerden Çamur Akıyor!

12.07.2019 saat 14:30 da köylü tarafından çekilen video

İlimiz Abant yolu üzerinde bulunan Ömerler köyü halkı yıllardır içme suyu hattıyla ilgilenilmemesinden oldukça şikayetçi.

Özellikle yağışlı havalarda su hatlarının içine yağmur suyu karıştığını bu nedenle suların çamur aktığını belirten köylüler yaz aylarında suların az gelmesi ile de muhtarın bu sorunu derelerden şebeke suyuna bağlantı yaparak çözdüğünü bu durumdan oldukça şikayetçi olduklarını ancak devlet kurumlarından kimsenin bu durumla ilgilenmediklerini söylediler. Yine bilgisine başvurduğumuz bir köylü durumu il sağlık müdürlüğünde bir sağlık teknisyenine telefonla bildirdiğini, teknisyenin kendisine biz sürekli oradan numune alıyoruz sıkıntı yok! demesi üzerine şaşırdığını ifade eden vatandaş il sağlık müdürlüğü bizimle ilgilenmiyor ilgilense bu su böyle akmaz ahırdaki hayvanlarım dahi bu sudan içmiyor biz bu suyla temizlenip kullanmak zorunda kalıyoruz diyor.

Diğer bir vatandaş ise geçtiğimiz yıl 7 mart 2018 tarihinde video ya çekip sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı video yu göndererek bu su ile alınan abdest bile şüpheli diyor.

Muhtarın duruma tamamen duyarsız kaldığını belirten köylüler “muhtara gönderiyoruz su görüntülerini ama bize siz neskafe`yi gösteriyorsunuz bana” diyerek kendileri ile alay ettiklerini söylüyorlar.  

Ömerler köyü çok sık kanser vakalarının görüldüğü ve kanser kaynaklı ölüm oranlarının çok sık yaşandığı bir köy ve köylüler kanser olaylarını özellikle içmek zorunda kaldıkları bu suya bağlıyorlar.

Bu durum geçmişte de yerel basınımızda haber olmuştu. 10.08.2012 Bolu Takip Gazetesi –Abant yolu üzerinde bulunan Ömerler Köyü’nde çok sayıda kanser vakası görülmesi üzerine köylüler geçtiğimiz ay kanser taramasından geçmişti. Aynı köyde şimdide 30 çocuğun ishal şikayeti ile sağlık ocağına başvurduğu öğrenildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlileri köydeki su kaynağı ve çeşmelerden numune aldı.

Köylüler bir an önce bu sorunun çözülmesini, muhtarın bu sorunu gidermek için bir çaba sarf etmediğini, devletin bu sorunu çözmesini istiyorlar. 

 

07.03.2018 tarihinde bir yıl önce köylüler tarafından çekilen video

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir