CHP Bolu Belediyesinden Sitemize ve Basın Özgürlüğüne Tehdit!

Haber sitemiz kurulduğu ilk günden bu yana gerçekleri ve doğruları hiç bir kurum ve şahsın baskısı altında kalmadan haber yapmayı ve siz değerli Bolu’lu hemşerilerimizi doğru bilgilendirmeyi ilke edinmiş ilimizi yönetmeye çalışan sözde basın özde şantajcılar ile bunlarla kol kola girip Bolumuzu hortumlayanlara karşı kurulmuştur.

Haber sitemiz gücünü evvela Allahtan (c.c.) sonra Anayasa, yasalar ve siz değerli Bolu’lu hemşerilerimizden almaktadır. Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Maddesinden de anlaşılacağı üzere sitemizin haber yapması anayasal güvence altındadır.

Haber sitemiz bu güne kadar kimsenin baskısı altında kalmadan haber yapmıştır bunlar arasında CHP Bolu Belediye başkanı Tanju Özcan’ın göreve başladıktan yaklaşık iki ay sonra milyonluk ihalelerde yolsuzluk yapılmasından, başkanın sağ kolu  Basın Yayın Sorumlusu Ergin Yönet’in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Şehitlerimize yaptığı hakaretler de  yer almaktadır. Sitemiz benzer her haberinde belediye daire müdürleri ve CHP il yöneticileri olmak üzere çok sayıda kişi tarafından tehdit edilmiş ancak haber sitemiz korkmadan ve yılmadan doğruları yazmaya devam etmiştir.

Basını reklam gelirleri ile satın alan ve bizi yıldıramayacağını anlayan zerzevat, İlimiz Abant yolu üzerinde diğer kardeşlerimin yıllardır çalıştırdığı şahsımla hiç bir alakası olmayan işletmelerde kaçak sundurma yapıldığı gerekçesi ile öncesinde mühürleme, yıkım ve meslekten men etme cezaları ile binlerce liralık para cezaları uygulanmıştır.

Bizleri bu dönemde en çok üzen ise belediyeden reklam geliri almadığını öne sürüp belediye’nin kanunsuzluklarına sözde muhalif olan gazetecilerin de sessiz kalmalarıdır. Hatta hacı sandığımız bir gacıteci hadsizce ve küstahca bize “dangalaklıkla” hitap etmiş koskoca Cumhurbaşkanına yapılan hakareti görmezden gelmiştir.

CHP Belediye meclis üyesi H. Cumhur Bandakçıoğlu geçtiğimiz yıl gazeteci Kamuran Alagözoğlu’na demeç vermiştir demeçte aynen şu ifadeler yer almaktadır “Belediye Başkan Vekili Cumhur Bandakçıoğlu, “Kendilerine muhalif oldukları için insanların ekmeğiyle oynamanın, esas amacı halka hizmet olması gereken belediyenin gücünü zulme dönüştürmenin, her şeyden evvel çok büyük günah olduğunu belirterek; “Bizim belediyecilik anlayışımızda, bize muhalif olanlara zulüm yaparak onların ekmeğiyle oynamak, onları susturmaya yönelik asıp kesme ve görevini kötüye kullanma gibi antidemokratik uygulamalara asla yer yoktur. Eski Başkan Alaaddin Yılmaz’ın geçmişte bu tür haksız hukuksuz uygulamalarına maalesef üzüntüyle şahit olduk. 
      Belediyeler halka hizmet için vardır. Bu hizmetlerde aksamalar, çeşitli yanlışlar mutlaka olacaktır. Bunları yazdı diye o gazetecinin gidip evini mühürlemek, elektriklerini sularını kestirmek, iş yerlerini mühürlemek, iş yerinin kapısının önüne moloz yığınlarını yığarak aylarca bekletmek gibi zalimce zulmetmek, bizim belediyecilik anlayışımızda hiçbir zaman asla kabul edilebilir bir davranış olamaz. ”  belirtmiş ancak kendisi ile yaptığımız telefon görüşmelerinden netice alınamamıştır. Cumhur Bandakçıoğlu’nun deyimi ile muhalif olanlara zulüm yapılmıştır, ekmeği ile oynanmıştır,  bizi susturmak için asıp kesme ve görevini kötüye kullanmak sureti ile antidemokratik uygulamalarda bulunulmuş, üzülen değil durumdan zevk alan bir çok CHP’li meclis üyesi ve çalışan olmuştur.

Cumhur Bandakcıoğluna  vermiş olduğu demeç telefonda hatırlatılmış ancak yapılan görüşmelerden sonuç alınamamıştır.

Aç gelip koltuklara oturup da Şahsıma ve haber sitemize hiç bir yaptırımda bulunamayan zerzevat takımının kanunlara aykırı olarak mühürleme ve para cezalarına kanun, kural bilmeyen bildiğini de tanımayan  zerzevat grup karşısında diğer aile bireylerine zarar gelmemesi açısından bir süre sessiz kalmak gereği duyulmuş bu süre zarfında Bolu İdare Mahkemesine dava açılarak Bolu Belediyesinin verdiği kararlar mahkemece 19 Eylül tarihinde TEDBİREN DURDURULMUŞTUR! belediye ekipleri ise kanuni sürelerin biteceği gün olan 19 Eylül tarihini dahi beklemeksizin 19 Eylül günü saat 15:00 da düzinelerce zabıta ekibi ile gelip verdiği sözü de tutmayan bir suç çetesi gibi iş yerlerini mühürlemeye çalışmışlar ve yine bir kanunsuzlukla karşımıza çıkmışlardır.

Haziran ayından bu yana haber sitemiz faaliyetlerini geçici süre ile durdurmuş bu gün ise yeniden faaliyete başlanmıştır.

İş yerlerimizdeki binalar uzun yıllar önce yapılmış kanunların ve belediye meclisinin ilgili kararlarınca geçmiş yıllarda işletme ruhsatları alınmış ve hali hazırda bir inşaat bulunmamasına rağmen yine belediye tarafından keyfi, kanunlara aykırı olarak sundurma yapıldığı gerekçesi ile inşaat durdurma tutanağı tutulmuştur. Kaçak sundurma yapılması söz konusu olmadığı gibi sundurma yapılsa dahi Danıştay’ın vermiş olduğu kararlarda da sundurmalar için ruhsat alınmasına yer olmadığına dair düzinelerce karar bulunmaktadır. 

www.bolusonhaber.com haber sitesi ve de yazarları  satılık değildir! Tehdit ve şantajlarla yola gelmeyeceğimizi de bizi tanıyan herkes çok iyi bilmektedir. Haber sitemiz Allahtan (c.c.), anayasadan, kanunlardan ve siz değerli Bolulu hemşerilerimizden aldığımız güçle yayın hayatını sürdürmeye ilkelerinden ödün vermeden doğruları ve gerçekleri göstermeye devam edecektir.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir