CHP Geldikten Sonra 300 Dönüm Arazi’ye Ne Oldu?

Bolu belediye meclisi Nisan ayı 2. oturumunda söz alan Ak parti grup başkan vekili Burak Balaban kendi dönemlerinde Orman müdürlüğüne 20 milyon TL bedel ile inşaat yapmak karşılığında 300 dönüm üzerinde arazinin Orman müdürlüğünden alınarak Bolu Belediyesi’ne kazandırıldığını belirtirken, belediye başkanı Tanju Özcan ise “kaç dönüm? Düş düş düş düş …” diyerek Burak Balaban’ın konuşmasını çarpıtmaya ve ti’ye almaya çalışmıştı.

Belediye başkanının 1 Mart 2021 tarihinde katıldığı şeffaf masa isimli programda arazinin büyüklüğünü 378 dönüm olarak telaffuz ederken bir ay sonra meclis toplantısında 300 dönümü de kabul etmeyerek “düş düş düş” demesi kamuoyunda kafa karışıklığına neden oldu.

Seçimden Önce 300 Dönüm Demiş

Başkan Özcan siyasi kurnazlık ettiğini sanıp olayları çarpıtmaya çalışırken aynı arazi hakkında seçimden önce bir röportajında “Büyük Su Botanik parkı 300 bin metre kare alan üzerine kurulu olacak” şeklinde bahsediyor.

Şimdi soruyoruz. Seçimden önce 300 dönüm olan, mart ayında 378 dönüm olan araziye Nisan ayında ne oldu da “düş düş düş” deniliyor ve 300 dönüm de kabul edilmiyor. Gelecekte çekim ve cazibe merkezi olması planlanan alanda yoksa ‘Onurlu’ birine peşkeş mi çekiliyor? Seçimden sonra Botanik Park olarak planlanan 300 dönümlük alanda bir imar değişikliği yapıldı mı? Yapılacak mı? Kimler istifade edecek? Bolu halkı bu soruların cevabını merak ediyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir