Çiftçiye Müjde

Hakkı Fidan önderliğindeki Ziraat odası çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ziraat odası son olarak Karacaağaç Mahallesi hayvan pazarı mevkiine kurduğu dev mısır kurutma tesisi ile çiftçinin yüzünü güldürdü.

Ziraat odasından yapılan açıklamada;

Yöremizin bol yağışlı geçiyor olması güneşli gün sayısının az olduğundan her ürün verimli bir şekilde üretilememektedir.

Yöremizde patates ve hububat tarımı ağılıklı olarak yapılmaktadır. Özellikle patates fiyatlarının yıldan yıla dengesizlik göstermesinden dolayı çiftçilerimiz yeterli gelir sağlayamamakta ayrıca ürün verimliliğinde de azalmalar olmaktadır.

Bu nedenle Bolu ziraat odası olarak dane mısır tarımını yaygınlaştırmayı amaçladık.

Dane mısır özellikle yöremizde bol bulunan entegre tavuk üretim sektöründe çok önemli bir ham maddedir. Ülkemizdeki kanatlı hayvan sektörünün 1/3 ü ilimizde yetiştirilmektedir.

Topraklarımız dane mısır üretimi için çok uygundur, ilimizin sadece çok fazla yağış alması nemin yüksek olması ürünün nemli kalıp dane mısırın küflenmesine ve bozulmasına neden olmaktadır.

Kurmuş olduğumuz tesis ile bu nem sorununu da aşarak ilimize yeni bir gelir kapısı sağlayacağız.

Dane mısır kurutma tesisinin kapasitesi;

Dane mısır kurutma tesisi saatte 20ton mısır kurutma kapasitesine sahip olup bu kapasite arttırılabilir sistem üzerine kurulmuştur. Tesis tamamen son teknoloji otomasyon sistemleri ile çalıştırılmaktadır.

Ton başına mısır kurutma fiyatları ile ilgili fiyat çalışmalarımız devam etmekte olup fiyatlar piyasa fiyatlarının çok altında olacaktır.

İlimizde bulunan çiftçilere, dane mısır üretip tesislerimizde kurutarak kanatlı sektöründe faaliyet gösteren fabrikalara satışını yapıp, risksiz peşin ödemeli bir gelir kapısı oluşturulmuştur.

Şimdiden Bolu’ya ve çiftçilere hayırlı olmasını ve bol kazançlar getirmesini dileriz.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir