Hürriyet Bolu’nun Güzelliklerini Manşetine Taşıdı

Ülkemizin en çok okunan internet haber sitesi www.hürriyet.com İsmail Sarı imzalı ‘Göl manzaralı hafta sonu tatili 6 şehirden 15 göl” başlıklı yazısında Gölcük Tabiat Parkı öne çıkan görsel olarak kullanılırken 4 göl ile 6 şehir arasında fark attarken ülkemizin en çok okunan haber sitesinin ilimizin tatil beldelerini öne çıkartması bölge turizmi ve ekonomisi için büyük fayda sağlıyor. Haberin ilimiz ile ilgili kısımları ise şöyle;

Yel değirmenleriyle ünlenen bir güzel: Çubuk Gölü / Bolu

İstanbul ve Ankara’ya üç saat mesafede bulunan Çubuk Gölü, Bolu’nun kentsel sit alanı ilan edilen Göynük ilçesinde yer alıyor. Muhteşem sadeliğinin yanı sıra gölün en dikkat çeken özelliklerinden biri de etrafındaki eskimeye yüz tutmuş yel değirmenleri…

Göl manzaralı hafta sonu tatili… 6 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 göl

Çubuk Gölü / Fotoğraf: Burcu Gürtürk Kadak

Seyahat yazarı Burcu Gürtük Kadak, “2005 yılında ‘Aynalar’ isimli dizi çekimlerinde kullanılmak üzere gölün etrafına inşa edilen yedi adet yel değirmeni bugün atıl durumda olsa da, hem bölge turizmine katkı sağlıyor hem de görsel açıdan keyifli bir görüntü sunuyor” diyor ve göl çevresindeki aktivelerle ilgili şu önerilerde bulunuyor:

“Gölde olta ile balık avlayabilir, göl kıyısından Çubuk Yaylası’na doğru yürüyüş yapabilir, kafe ya da restoranda lezzetli bir mola verebilirsiniz. Masalsı bir ortamda doğayla baş başa keyifli birkaç saat geçirmek size iyi gelecek.”

Göl manzaralı hafta sonu tatili… 6 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 göl

Çubuk Gölü / Fotoğraf: Burcu Gürtürk Kadak

Haftanın yedi günü açık: Gölcük Gölü / Bolu

İstanbul’dan üç, Ankara’dan iki saatlik araba yolculuğuyla ulaşılan Gölcük Gölü,  huzur veren atmosferi, kayın, gürgen, çam gibi pek çok ağaç türünü bir arada barındıran yeşil alanları ve yapay göleti ile huzurlu bir hafta sonu için oldukça ideal ve popüler bir adres.

Göl manzaralı hafta sonu tatili… 6 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 göl

Gölcük Gölü / Fotoğraf: Burcu Gürtürk Kadak

Gölün bulunduğu alan içinde yiyecek ihtiyacınızı karşılayacağınız restoran ve kır evi gibi tesislerin yanı sıra, konaklama imkanı sunan bungalov evlerin de olduğunu söyleyen seyahat yazarı Burcu Gürtürk Kadak, göl alanına girişin ücretli olduğunu ve haftanın yedi günü 24 saat gezilebildiğinin altını çiziyor.

Sonbaharda bir başka güzel: Abant Gölü / Bolu

Yaklaşık bin 350 metre yükseklikte bulunan Abant Gölü, özellikle sessiz yer arayışında olan metropol sakinlerinin en popüler kaçış noktalarından biri. Milli parkın içindeki yürüyüş alanları, kondisyon ve ekipmana ihtiyaç duymayacağınız, zorluk derecesi açısından kolay bir yürüyüş imkanı sunuyor.

“Abant Gölü’ne ulaştığınızda aracınızı milli parkın girişine park edebilirsiniz” diyen seyahat yazarı Burcu Gürtürk Kadak, “Abant Gölü’nün kenarından yürüyerek yaklaşık bir saat boyunca gölün çevresinde bir tam tur atılabilir” diyor ve ekliyor:

Göl manzaralı hafta sonu tatili… 6 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 göl

Abant Gölü / Fotoğraf: Burcu Gürtürk Kadak

“Trekking severler için düşünülmüş yürüyüş alanlarının yanı sıra, piknik ve oturma alanları, göl manzaralı butik oteller de gölün çevresinde bulabileceğiniz olanaklar arasında yer alıyor. Sonbaharda bir başka güzelliğe bürünen Abant’tan muhteşem anılar ve fotoğraflarla ayrılacağınız kesin.”

Kamp ve piknik için ideal: Sülüklü Göl / Bolu

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Tavşansuyu Köyü sınırları içerisinde yer alan Sülüklü Göl, doğaseverlerin son yıllardaki kaçış noktalarından biri… Sarıçam, karaçam, göknar, kavak, çınar ıhlamur gibi pek çok ağaç türüne ve bitki topluluğuna ev sahipliği yapıyor.İlgili Haber:Sonbaharda kamp bir başka güzel

“Adından da anlaşılacağı üzere burası bir zamanlar sülüklerin yaşam alanıydı” diyen Burcu Gürtürk Kadak, göle sonradan bırakılan balıklar nedeniyle gölde yaşayan sülüklerin neslinin tükendiğini söylüyor. Peki göl çevresinde neler yapılabilir? Kadak, şu şekilde detaylandırıyor:

“Heyelan gölü olması sebebiyle gölün bazı bölgelerinde ağaçların gövdelerinin göl sularının altında kaldığı Sülüklü Göl, bu özelliği ile fotoğraf tutkunlarına da muhteşem bir görsellik sunuyor. İçerisinde herhangi bir tesis ya da işletmenin bulunmadığı Sülüklü Göl, uzun yürüyüşler, kamp, çadır ve piknik için oldukça ideal.”

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir