Kapalı Ocağa Kim Ruhsat Verdi? Kimler Göz Yumuyor? “Özel Haberimiz”

Güney çevre yolunun yapımına hızla devam edilirken haber sitemiz yine büyük bir skandalı ortaya çıkarttı.

Güya Güney Çevre Yolunu Kimse İstemiyor!

Bolu belediye meclisi Ekim ayı ilk oturumunda belediye meclis üyesi Ak partili Semih Dimici söz alarak yapılmasına devam edilen güney çevre yolunun bir Çin seddini andırdığını Bolunun tüm görselliğini, tarımını ve turizmini bitireceğinden bahsetmişti.

Semih Dimicinin açıklamarından sonra söz alan belediye başkanı Tanju Özcan ise kendisinin de bu yoldan çok rahatsız olduğunu söylemiş hatta belediye meclis üyelerine de hitaben bu konuda hem fikir olduğumuzu düşünmekteyim aykırı düşünen var mı? Şeklinde soru yöneltmiş ve meclis üyeleri sessiz kalarak belediye başkanını tasdik etmişlerdi.

Başkan Kaçak Ocağa Nasıl Göz Yumuyor?

Güney çevre yolunun yapımına hızla devam edilirken haber sitemiz yine büyük bir skandalı ortaya çıkarttı. Güney çevre yolunun yapımı için Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü dolgu için Bolu merkeze yakın ruhsatlı tek malzeme ocağı Çay Gökpınar köyünde bulunan Bolu Belediyesine ait ocağı göstermiş ve ihaleyi alan Karayollarına ait müteahhit firma buradan malzeme çekmeye başlamıştı.

Dolar kurunun geçen yıl zirve yapması sonucu artan maliyetlerden dolayı bir müddet yol yapım çalışmalarıda durmuştu.

Ardından çalışmaya başlayan müteahhit firma Bolu Belediyesinin ruhsatlı ocağından malzeme almak yerine Civril mahallesinde bulunan ruhsatsız geçmişte Karayolları tarafından açılıp malzemesi kullanışsız ve kalitesiz olduğu için kapatılan ocaktan malzeme almaya başladı.

Güney çevre yoluna karşı olan belediye başkanı ve meclis üyeleri ise yolun yapımına engel olmak bir yana ocağın ruhsatsız açılmasına göz yumuyorlar.

Civril Mahallesi Muhtarı Uyuyormu? Yoksa Gözlerini Mi Kapattılar?

Mahallesinin içinde dev bir ocak açılan yolları harap olan Civril mahallesi muhtarının bu konu hakkında tek bir kelam etmemesi muhtarın gözlerimi kapatıldı sorularının sorulmasına neden olurken diğer yandan Boluluların vergileri ile yapılan Civril mahallesinde bulunan kaymak gibi asfalt yollar ise ağır tonajlı araçlar tarafından tamamen kullanılamaz hale geldi.

İl Çevre Kurulu Kararı ve Belediye Meclis Kararına Rağmen Göz Yumuluyor!

23.01.2015 tarihinde valilik Kartalkaya toplantı salonunda Vali ve tüm kurumların katıldığı toplantıda alınan karar ise şu şekilde;

23.01.2015 tarih ve 62 sayılı karar ve ekli haritada, “İlimizin  doğal güzellikleri ve büyük şehirlere yakın olması ile gün geçtikçe bir turizm şehri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ancak ilimizde gerçekleştirilen madencilik faaliyetleri doğa tahribatına ve görsel kirliliğe sebebiyet vermekte buda ilimizin turizmini olumsuz yönde etkilemektedir.” denilmekte ve yine ilgili kararın a) ve b) bentlerinde ocak açılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilmektedir.

Hal böyle iken ve kararın altında Valinin, Belediye Başkanının, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Jandarma Komutanlığı,  İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün imzaları olduğu halde yaklaşık iki yıldır bu ocağın kaçak olarak faaliyet göstermiş olamayacağı olsa olsa buna göz yumulmuş olunabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Bolu belediyesi yine almış olduğu bir karar uyarınca  Bolu belediyesi mücavir alanlar içerisinde ocak açılmasını yasaklamış ve bu çerçevede Karayollarının Karaköyde bulunan şantiyesi ile Özel idareye ait Alpagut mahallesinde bulunan ocak ve şantiye mühürlenmişti. 

Belediye meclisinin aksine bir kararı olmadığı halde bu ocağa nasıl göz yumduğu ise bilinmiyor.

Ormancılar Nerede?

Ocağın kaçak olarak çalışmasına tüm kurumlar göz yumarken Ormanı koruyup muhafaza etmekle yükümlü ormancıların ise nerede oldukları meçhul zira ocağın yolu dik olduğu gerekçesi ile ormanın içinden yeni bir yol açılmasına ve ağaçların kesilmesine göz yumulmuş durumda.

Müteahhite Kıyak Üstüne Kıyak!

-Müteahhit firma ve karayollarının kaçak ocak çalıştırılmasına göz yumulurken müteahhit firma Bolu belediyesinden malzeme alıp ödeme yapması gerekirken kaçak ocaktan bedelsiz malzeme alıyor ve bedel ödemediği malzemeyi karayollarına satarak karayollarından malzeme ücreti alıyor.

-Bolu belediyesi ise müteahhitten alması gereken ücretleri alamayarak zarara uğruyor.

-İhaleyi alan firma şartnameye göre  15 km ötedeki Belediyeye ait ocaktan malzeme almak için fiyat vermesine rağmen bedel ödemeden 3 km ötedeki orman arazisinde ocak açarak malzeme çekiyor. Buda acaba ihaleye fesatmı karıştırıldı söylentilerinin çıkmasına neden oluyor.

-Müteahhit firma araçlarına aşırı tonaj atıyor ve kasasına çadır çekmiyor. Yollara taşlar savruluyor. İl emniyet müdürlüğüne ait trafik ekipleri ile İl Jandarmaya bağlı trafik ekipleri yolları ve araçları denetlemiyor.

-Karayolları kontrol mühendisleri ise geçmişte kötü malzeme çıktığı için kapatılan ocaktan malzeme getirilmesine göz yumuyorlar.

 

 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir